Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw in de IT: Linux engineer Judith Mink

Minder dan 15 procent van de mensen die in ons land in de ICT werken is vrouw. En het aantal vrouwen dat een ICT-opleiding volgt in Nederland is ook laag, zeker vergeleken met het Europees gemiddelde. Maar uiteraard zijn ze er wel. AG Connect stelt deze top tech-vrouwen aan je voor. Deze week Judith Mink van Solvinity.

Welke functie heb je?

Ik ben Linux engineer.

Hoe ben je op deze positie terecht gekomen?

Vanaf jonge leeftijd was ik al veel met computers bezig. Mijn ouders zagen al vroeg dat computers wel eens iets zouden kunnen worden. Ik denk dat ik een jaar of 8 was toen we de eerste homecomputer kregen. Een Spectrum+ was dat, met cassettebandjes.

Werken in de IT was voor mij een logische stap. Ik vind het leuk, het ligt me. Voor mij was er eigenlijk nooit een reden om verder te kijken.

Ik ben ooit begonnen als system engineer bij Planet Internet. Vandaar ben ik doorgerold naar verschillende functies. Ik heb ook een tijd projectmanagement gedaan. Maar wat ik nu doe is toch het leukst.

Wat is het leukste aan je baan?

Het is gaaf met zoveel superslimme mensen te werken. Het tempo ligt hoog en de goede ideeën volgen elkaar snel op. Het is creatief en uitdagend.

Nu ben ik als een soort spin in het web bezig met een groeiend aantal projecten. Ik ben betrokken van de intake tot de oplevering. Het is mooi een idee te zien groeien naar een omgeving die een essentieel onderdeel uitmaakt van een infrastructuur.

Een omgeving moet bij Solvinity aan veel eisen voldoen. Het moet veilig zijn, betrouwbaar en natuurlijk goed performen. Als dat allemaal weer gelukt is en de technische uitdagingen zijn opgelost, ben ik toch wel een beetje trots.

Wat merk je als vrouw van de ICT als mannenwereld?

Je merkt bij nieuwe contacten dat mijn rol niet het eerste is wat ze bij me verwachten. Je ziet niet zoveel vrouwen in wat ik doe, dus ze denken dan eerder dat je verantwoordelijk bent voor bijvoorbeeld de catering. Ik heb wel eens meegemaakt dat er gezegd werd; en jij regelt de koffie?

Maar over het algemeen zijn de reacties heel leuk. En de laatste jaren heb ik het idee dat het normaler wordt dat vrouwen voor dit vak kiezen. Ook bij Solvinity zie ik langzaamaan het aantal vrouwelijke techneuten groeien, heel tof. Ik denk dat het er alleen maar meer worden.

En uiteindelijk, als je met andere techneuten praat, gaat het vaak al snel over de inhoud. En dan maakt het niet zoveel uit of je een man of een vrouw bent. Het gaat uiteindelijk om de input.

Hoe denk jij dat er voor gezorgd kan worden dat meer vrouwen voor een carrière in tech kiezen?

Het is denk ik wel iets wat bij je moet passen. Je zit best veel achter je scherm en het gros van je werk speelt zich af in je hoofd. Het is vrij lang abstract voor het vorm krijgt. Maar ik denk dat vrouwen vaak afknappen op een beeld. Misschien denken ze dat het ingewikkeld is, of misschien ook wat saai. Het is natuurlijk jammer als jonge meisjes afknappen op een beeld zonder te weten wat het werk echt inhoud. Want saai is het echt niet en je kunt het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt

Kijk voor meer informatie op Solvinity.com of Werken bij Solvinity.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in