Overslaan en naar de inhoud gaan

Tech in 2 minuten: Wat is Public Cloud Connect?

De ontwikkelingen in de IT volgen elkaar razendsnel op, net als nieuwe producten en oplossingen. In deze rubriek wordt kort en bondig uitgelegd wat een product of oplossing doet en vooral wat je er als bedrijf mee kunt. Deze keer: Wat is Public Cloud Connect?

Public Cloud Connect is een directe, redundante koppeling van Secure Managed IT provider Solvinity tussen de Solvinity Private Cloud en diverse Public Cloud aanbieders, zoals Azure, AWS en Google. Hiermee is het mogelijk om data met hoge snelheden (tot 10 Gbps) uit te wisselen.

Wat kun je ermee?

Niet iedere cloud is even geschikt voor elke applicatie. Je IT-landschap is daarom vaak verspreid over verschillende clouds; je kiest per applicatie de cloud die het beste past. Om gegevens tussen deze applicaties en clouds snel uit te kunnen wisselen heb je een soort ‘snelweg’ nodig die de diverse clouds met elkaar verbindt: Public Cloud Connect. Hiermee voorkom je ‘files’ van data.

Waar bestaat de oplossing uit?

Public Cloud Connect bestaat uit connectiviteit geleverd door Interxion samen met de ExpressRoute en Virtual Gateway services uit Azure. Deze is leverbaar in bandbreedtes van 50 Mbps tot en met 10 Gbps. De verbindingen zijn redundant opgezet over meerdere datacenters, zodat de kans op verstoringen minimaal is.

Hoe werkt het?

Via Public Cloud Connect kunnen services in de verschillende clouds elkaar bereiken en data uitwisselen. Bijvoorbeeld, zo wordt het mogelijk voor servers in de Solvinity Private Cloud om gebruik te maken van storage services in Azure. En dat bínnen de bescherming van een eigen dedicated betrouwbare verbinding.

Wat levert Public Cloud Connect een bedrijf op?

Steeds meer bedrijven gebruiken meerdere clouds om zo de specifieke voordelen uit te nutten. Public Cloud Connect vormt de basis voor een snelle en betrouwbare communicatie tussen de verschillende clouds waardoor je gebruikers met snelle en betrouwbare applicaties kunnen werken.

Hoe onderscheidt Public Cloud Connect zich?

De Public Cloud Connect komt bij Solvinity binnen op twee verschillende datacenters. Standaard wordt een Public Cloud Connect slechts afgeleverd op 1 locatie. Solvinity heeft echter via een speciale infrastructuur redundantie gerealiseerd over meerdere datacenters.
Daarnaast kan een ExpressRoute, net als in de cloud, bij Solvinity per maand worden afgenomen, zonder langdurige contractverplichting. Bij andere leveranciers ben je hiervoor vaak gebonden aan langdurige contracten.

Wat zijn de voordelen van Public Cloud Connect?

De verbinding wordt end-to-end gemanaged door Solvinity. Als iets niet goed functioneert, zorgt Solvinity er dus voor dat het direct wordt opgelost. Daarnaast kan de ingekochte bandbreedte tussentijds naar wens worden aangepast. Verder is de verbinding is stabieler dan het internet. En wil je echt niet voor verrassingen komen te staan, dan kun je de verbinding afnemen voor een vast bedrag per maand. De bandbreedte die je afneemt, is altijd gegarandeerd.

Zijn er ook nadelen?

Vooraf moet je een inschatting maken van de benodigde bandbreedte. Dit kan lastig zijn. Gelukkig zit je nooit vast aan de gekozen bandbreedte, maar is die op elk moment aan te passen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in