Overslaan en naar de inhoud gaan

Online diensten Politie Nederland in de cloud

Veel van de diensten die Politie Nederland online aanbiedt, hebben een directe impact op de maatschappij. De Politie wil burgers hierin zo goed mogelijk bedienen en is continu bezig met het verbeteren van de online dienstverlening. Nieuwe web application hosting diensten vormden daarvoor de basis.

Voor de doorontwikkeling van de online dienstverlening had Politie Nederland de wens om het releaseproces van nieuwe functionaliteit te versnellen, innovatie met efficiëntere microservices architectuur mogelijk te maken en het beheren van de ontwikkelstraat en -tooling te vereenvoudigen.

Beheersbare cloudoplossing
Bovendien was samenwerking en gezamenlijke verantwoordelijkheid uiterst belangrijk. Het stapte hiervoor uit de traditionele verhoudingen en ging een voor hen nieuw partnership aan met Solvinity. Solvinity biedt een veilige en beheersbare cloudoplossing voor de webapplicaties van Politie Nederland en verzorgt het operationele gedeelte in een ‘Stretched DevOps’ samenwerking, waarbij de nadruk ligt op security & control.

Stretched DevOps’ is een door Solvinity ontwikkeld samenwerkingsmodel speciaal voor organisaties met een eigen software ontwikkelteam, maar waarbij IT-beheer is uitbesteed. De softwareontwikkelaars van de politie en de beheerders van Solvinity werken op locatie als één team met elkaar samen in een optimale samenwerking, die als het ware over bedrijfsmuren heen ‘strekt’. Zo leren beide partijen elkaar vanaf de start goed kennen en wordt kennis snel uitgewisseld, waardoor Development en Operations goed kunnen integreren en de dienstverlening continu wordt geoptimaliseerd.

Maximale controle over ontwikkelproces
Bij de inrichting van de nieuwe omgeving voor de Web Application Hosting diensten van de politie wordt gebruikgemaakt van Continuous Integration / Continuous Delivery (CI/CD) en container-technologie. CI/CD stelt applicatieontwikkelaars in staat veranderingen in hun softwarecode sneller en beter gecontroleerd door te voeren in hun toepassingen. De combinatie van CI/CD, containertechnologie en de Stretched DevOps samenwerkingsvorm, ook wel Integrated Delivery, geeft de beide teams maximale controle over het ontwikkelingsproces, waardoor nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten snel, veilig en efficiënt in de webdiensten van de politie worden opgenomen.

Solvinity heeft met de ontwikkelaars van Politie een CI/CD-pipeline ingericht waarmee het hele productieproces van softwareontwikkeling tot livegang, inclusief functionele, technische, security en performance tests en bijbehorende quality gates is geautomatiseerd. Hiermee is de benodigde tijd voor een release drastisch verkort. Daarnaast ontstond de mogelijkheid om op termijn functionaliteit zodra deze klaar is direct in productie te brengen, in plaats van te wachten tot een hele sprint is afgerond. Hierdoor kan de time-to-market voor nieuwe functionaliteit nog verder worden verkort.

Meer weten over Stretched DevOps en Integrated Delivery? Download het white paper.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in