Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijblijven in de IT: Arjan op 't Hof vertelt

In de IT wordt van je verwacht dat je altijd up-to-date bent met je kennis. De technologische wereld verandert immers snel, en de benodigde vaardigheden, vereiste kennis en verwachtingen van werkgevers daarmee ook. Iedereen heeft echter een andere leerbehoefte. Arjan op 't Hof van Solvinity vertelt hoe hij zijn kennis heeft bijgespijkerd.

Welke cursus heb je gedaan?

In 2019 heb ik “Free Training For Life” van Firebrand gewonnen, wat me onbeperkte, gratis toegang geeft tot 700 opleidingen. Sindsdien heb ik verschillende cursussen gevolgd, zoals ook Server 2012 en Azure Administrator. Recentelijk heb ik mijn MCSA 2016 (Microsoft Certified Solutions Associate) behaald.

Waar is deze cursus op gericht?

Algemene, maar diepe kennis van Microsoft Windows Servers, Networking en Identity. Je leert hoe je Windows Server 2016 gebruikt om toegangsbeheer, opslagbeheer en netwerkbeheertaken uit te voeren.

Welke vorm heb je aangewend?

Firebrand is een internationale aanbieder van versnelde, intensieve opleidingen, waarbij je op locatie verblijft. Hierdoor was de keuze voor klassikaal onderwijs bij Firebrand snel gemaakt. Maar vanwege corona moest ik op een gegeven moment toch overstappen op e-learning en de nodige zelfstudie.

De opleidingsmogelijkheden zijn eindeloos, maar hoe maak je een goede keuze als het gaat om opleidingen – duur- en aanbod?

Mijn voorkeur gaat naar klassikaal: afgesloten van externe prikkels word je ondergedompeld in een bepaald onderwerp. Dat dwingt je min of meer om gefocust te blijven. Daarnaast biedt het je direct persoonlijk contact met je medestudenten en trainer, waarmee je kunt overleggen en vragen aan kunt stellen.

Mijn werkgever Solvinity is hier vrij makkelijk in: JIJ bepaalt wat de beste manier van trainen voor jou is. En als de training relevant is voor je dagelijks werk, is er weinig voor nodig om dat gefaciliteerd te krijgen.

Beschikte je al over de voorkennis van je cursus?

Naast de nodige werkervaring met Server 2016 was ik al eens begonnen aan MCSA 2012. Maar toen MCSA 2016 kwam, ben ik daarnaar overgestapt.

Welke learnings heb je meegenomen?

Teveel om op te noemen. Veel zaken kende ik wel oppervlakkig, maar het is goed de achtergronden nu ook te weten. Van een aantal dingen die behandeld werden tijdens de cursus was ik toevallig het een en ander aan het implementeren voor een klant. Dus op die manier was deze training een hele goede aanvulling op mijn dagelijks werk.

Wat is jouw tip aan andere IT’ers voor de zelfontwikkeling?

Blijf nieuwsgierig, blijf leren. Onderzoek de mogelijkheden voor training, niet (alleen) om door te groeien, maar ook om het beste uit jezelf te halen.

Training for live
Training for live

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in