Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw in IT: Regionaal Marketing Manager Noord-Europa Judith Veenhouwer

Minder dan 15 procent van de mensen die in ons land in de ICT werken is vrouw. En het aantal vrouwen dat een ICT-opleiding volgt in Nederland is ook laag, zeker vergeleken met het Europees gemiddelde. Maar uiteraard zijn ze er wel. AG Connect stelt deze top tech-vrouwen aan je voor. Deze week Judith Veenhouwer van SentinelOne

Welke functie heb je?
Regionaal Marketing manager voor Noord-Europa, dat wil zeggen voor de Benelux, Scandinavië en de Baltische Staten.

Hoe ben je op deze positie terecht gekomen?
Via mijn manager- wij werkten hiervoor samen bij Concur. Ik zag dat zij een functie vrij had in de Zuid-regio maar met die regio had ik minder binding. Toen de functie voor Noord-Europa beschikbaar kwam, heb ik mij meteen gemeld.

Wat is het leukste aan je baan?
Elke dag is anders, de collega’s zijn kundig en lopen al een tijd in de IT mee en toch leren we nog steeds veel van elkaar. Daarnaast vind ik het leuk dat je zelf ondernemersspirit moet hebben binnen het wereldwijde team en ik kan mijn werk/privé situatie goed combineren met mijn gezin.

Wat merk je als vrouw van de ict als mannenwereld?
Je moet soms wat meer haar op je tanden hebben, maar dat vind ik geen probleem. Ik vind het juist leerzaam om met mannen in een team te werken, je leert ‘the ropes’ zo sneller. Het is soms wel zo, dat het merendeel van de mannen de deur achter zich dichttrekt en dat de vrouw dan thuis voor alles zorgt. Bij mij is dit én-én. Ik zorg dat alles thuis geregeld is voordat ik de deur achter me dichttrek en ga dan op reis. Wat ik jammer vindt, is dat IT nieuws via verschillende media kanalen veelal met mannen wordt gevuld. Bijvoorbeeld als er weer een cyber aanval is of IT in het nieuws komt. Het lijkt wel alsof de vrouwen met kennis niet in het adressenbestand zitten.

Hoe denk jij dat er voor gezorgd kan worden dat meer vrouwen voor een carrière in tech kiezen? Meer vrouwen uit de ICT voor de ‘klas’ zetten. Tijdens mijn studie heb ik de werkende mensen voor de klas als een grote inspiratiebron gezien voor wat ik later wilde gaan doen. Meiden hebben rolmodellen nodig van succesvolle vrouwen in de IT en dan bedoel ik niet bij DWDD of als vlogger bij een Youtube-kanaal, maar iemand die zo nu en dan een gastcollege komt doen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in