Development

Dit is een bijdrage van SentinelOne
Security
school

ROC Mondriaan schakelt SentinelOne in voor schoonmaak na ransomware-aanval

Experts NFIR hebben digitaal onderzoek gedaan.

© Pixabay CC0 Public Domain
25 september 2021
Door: SentinelOne, partner

Experts NFIR hebben digitaal onderzoek gedaan.

ROC Mondriaan is recentelijk slachtoffer geworden van een ransomware-aanval, waarbij vertrouwelijke gegevens zijn buitgemaakt. Het ROC heeft direct na de aanval Incident Response experts van NFIR ingeschakeld, waarbij SentinelOne is gevraagd om te assisteren bij de uitrol van geavanceerde endpoint security.

NFIR is gestart met triage en digitaal forensisch onderzoek en heeft ROC geadviseerd in het veilig herstellen van het netwerk. Het overgrote deel van de apparaten is succesvol opgeschoond en worden gefaseerd opnieuw in gebruik genomen door ROC Mondriaan. De apparaten worden nu 24/7 beschermd door onder andere de geavanceerde Managed Detection and Response-oplossing van SentinelOne.

SentinelOne is leverancier van geavanceerde cybersecurity-oplossingen en biedt hiermee bescherming tegen complexe digitale dreigingen zoals ransomware. Onmiddellijk na de ransomware-aanval werd via NFIR de technologie en kennis van SentinelOne beschikbaar gesteld aan ROC Mondriaan.

“De educatieve sector is helaas een dankbaar doelwit voor cybercriminelen”, aldus Eric van Sommeren, regionaal directeur bij SentinelOne. “Nog te vaak wordt er vertrouwd op traditionele werkplekbeveiliging, die niet is opgewassen tegen de complexe dreigingen van vandaag. Door de inzet van geavanceerde endpoint security kunnen organisaties zich wel degelijk wapenen tegen dit gevaar, zonder grote investeringen te hoeven doen in cybersecurity-expertise.”

“Deze oplossing heeft ons geholpen om weer zo snel mogelijk de bedrijfsvoering te kunnen hervatten en om onze kerntaak, het bieden van onderwijs aan onze leerlingen, weer te kunnen uitoefenen”, aldus een woordvoerder van ROC Mondriaan.

Reactie toevoegen