Overslaan en naar de inhoud gaan

TU Delft kiest voor PQR en HPE Aruba

Technische Universiteit (TU) Delft heeft na een uitgebreide vergelijking gekozen voor PQR en Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company (HPE Aruba), om de draadloze netwerkomgeving op de hele campus te vervangen. Dit betreft een implementatie van het Aruba Central-platform, levering van een groot aantal access points en hardware-support voor een periode van vijf jaar.

Veilige toegang tot het netwerk dankzij HPE Aruba
De draadloze netwerkomgeving van de TU Delft was verouderd en aan vervanging toe. De doorslaggevende factor bij de keuze van de universiteit voor PQR en HPE Aruba was de gunstige TCO die kon worden gegarandeerd. Het implementatieproject zal gefaseerd plaatsvinden en omvat het volledig vervangen van de draadloze netwerkomgeving (W-LAN) op alle locaties van de TU Delft. Hiervoor zal de technische universiteit een totaal van 2.850 WiFi 6-access points inzetten. De universiteit gaat tevens gebruikmaken van Aruba Central, de cloud management & monitoring-oplossing van HPE Aruba. De TU Delft heeft ervoor gekozen om de Aruba Central-oplossing in een private cloud te bouwen en maakt gebruik van subscription based licenties voor een periode van vijf jaar.

Frank Snellaars, Account Manager Healthcare (Cure) and Universities bij HPE Aruba: “Vergeleken met tien jaar geleden is de hoeveelheid devices waar zowel medewerkers als studenten gebruik van maken enorm toegenomen. Daarnaast gebruiken universiteiten steeds meer slimme IoT-oplossingen. Veiligheidsrisico’s voor medewerkers en studenten nemen hierdoor toe. Om hierop te kunnen anticiperen is het noodzakelijk inzage te hebben in de gebruikers en apparatuur op het netwerk en waar nodig de netwerktoegang geautomatiseerd aan te passen of bij te stellen. Hier is bij de uitwerking van onze oplossing rekening gehouden. We zijn er trots op dat de TU Delft, waar de state-of-the-art-technologie van morgen wordt ontwikkeld, HPE Aruba en onze partner PQR het vertrouwen geeft om dit te realiseren.”

Marco Lesmeister, Managing Director bij PQR: “We zijn trots dat PQR na een zorgvuldige selectie door de TU Delft is gekozen als leverancier voor hun HPE Aruba-netwerk. Onze netwerk consultants hebben met veel plezier samengewerkt met de mensen van de TU Delft en HPE Aruba om uiteindelijk één van de grootste WiFi-netwerken in Nederland te kunnen leveren. Dit netwerk is opgebouwd uit de nieuwste hardware- en software-componenten, waardoor de TU Delft een zeer innovatief netwerk op haar campus heeft.”

Mehrdad Rowshanbin, Manager Infrastructuur van de TU Delft: “De TU Delft was vanwege life cycle management en “end of support” van bepaalde onderdelen van wireless genoodzaakt om het draadloze netwerk te vervangen. Daarnaast hebben we opgemerkt dat steeds meer gebruikers overstappen van een bedrade connectie naar het WLAN. We hanteren ook het beleid “WiFi-first waar dat mogelijk is”. Dit omdat wireless bijdraagt aan veel meer mobiliteit en bewegingsvrijheid. We hebben daarop besloten om van nood een deugd te maken door goed te inventariseren wat de behoefte nu is en naar verwachting in de toekomst zal zijn. We hebben daarom gekozen voor een WiFi 6-netwerk dat zeer krachtig en schaalbaar is. Een netwerk waarmee we ook allerlei IoT-devices kunnen verbinden en waarmee we data veiliger kunnen versturen. HPE Aruba levert hiervoor met zijn access points krachtige en bewezen technologie. Samen met PQR, waar we al jaren prettig mee samenwerken, hebben ze een toekomstvast aanbod gedaan met een zeer gunstige TCO. Met dit netwerk is de TU Delft straks optimaal voorbereid op de sterke groei aan data en connectiviteit van morgen en daarna.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in