Overslaan en naar de inhoud gaan

PQR zet nieuwe groeistap met Bechtle AG

PQR, Rustmakers in IT, kondigt aan dat Bechtle AG, één van de grootste IT-providers in Europa, 100% van de aandelen van PQR zal overnemen. De overname geeft PQR meer slagkracht en nieuwe mogelijkheden hun dienstenportfolio uit te breiden.

PQR is sinds de oprichting in 1990 uitgegroeid tot een marktleider in moderne werkplekken, hybride cloudomgevingen, netwerken en security - van de levering van hardware tot consultancy en beheer. Sinds 2017 was de Nederlandse investeringsmaatschappij Intersaction grootaandeelhouder in het bedrijf. PQR zet nu met Bechtle AG de volgende stap in de groeistrategie, waarbij de focus ligt op het uitbreiden en versterken van de SpaceHub dienstverlening.

“Organisaties zijn steeds vaker op zoek naar één partner die hun complexe hybride infrastructuur kan leveren, implementeren en beheren”, zegt Marijke Kasius, CEO van PQR. “Bechtle stelt ons team in staat onze klanten hier nog beter in te voorzien. De diensten van beide bedrijven vullen elkaar perfect aan, waardoor we onze klanten een sterk uitgebreid portfolio kunnen aanbieden. Na de succesvolle transformatie en groei van onze diensten in de afgelopen jaren, ben ik verheugd dat PQR en Bechtle nu de handen ineenslaan om een volgende groeistap te zetten.”

Bechtle is eigenaar van onafhankelijke systeemhuisbedrijven op meer dan 80 locaties in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Met de voorgenomen overname van PQR versterkt Bechtle haar positie in het segment IT System House & Managed Services. Bechtle genereerde in 2021 een omzet van € 5,31 miljard en is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange. Bechtle is in Nederland al bekend met de merken Bechtle direct, ARP, BuyITDirect en Cadmes, en telt in Nederland 715 medewerkers.

“PQR is een zeer logische stap op ons pad van strategische internationalisering”, zegt dr. Thomas Olemotz, CEO van Bechtle AG. “We zijn al meer dan twee decennia actief op de Nederlandse markt en met een nieuw, zeer competitief systeemhuis kunnen we nu verder groeipotentieel ontsluiten. Om dit met PQR te kunnen doen, belooft zowel een boeiende als een succesvolle onderneming te worden.”

CEO Marijke Kasius en Managing Director Marco Lesmeister zullen na de overname hun functies behouden. Ook de gerenommeerde merknaam PQR blijft ongewijzigd. De overname is heden in afwachting van toestemming van de mededingingsautoriteit.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in