Overslaan en naar de inhoud gaan

PQR wint Europese aanbesteding gemeente Delft

PQR gaat de gemeente helpen bij het implementeren van een op Nutanix-technologie gebaseerd HCI-platform. Daarnaast zal PQR de komende jaren als strategisch partner proactief met de gemeente meedenken om zijn ICT-doelstellingen te behalen middels dit HCI-platform.

Moderne en wendbare infrastructuur dankzij HCI-platform
Ter ondersteuning van operationele processen maakt gemeente Delft de laatste jaren steeds meer gebruik van IaaS-, PaaS- en SaaS-diensten. Om meer grip te houden op deze diensten en de benodigde capaciteit, besloot de gemeente zijn infrastructuur te moderniseren en wendbaarder te maken. Hieruit volgde een Europese aanbesteding voor de implementatie van een HCI-platform / Software Defined Datacenter (SDDC). Met behulp van dit HCI-platform, dat maximale performance biedt voor alle systemen waar de gemeente gebruik van maakt, kunnen medewerkers vertrouwen op een stabiele onderlaag voor het uitvoeren van gemeentelijke processen. Hierdoor kan de gemeente haar dienstverlening naar burgers en bedrijven verbeteren.

Belangrijke vereisten van de gemeente waren dat dit platform beheergemak vanuit één omgeving en uitstekende schaalbaarheid moest bieden, geïntegreerd kon worden in de bestaande infrastructuur, een self service-portal bevatte voor het kunnen uitrollen van virtuele machines en applicaties en minimaal de grootste public cloud-providers ondersteunde. Bovendien zocht de gemeente niet alleen een partner die het HCI-platform zou kunnen leveren, maar die gedurende de hele contractperiode ook strategisch kan meedenken over hoe dit platform optimaal ingezet kan worden om de ICT-doelstellingen van de gemeente te realiseren. Uit de vier ontvangen inschrijvingen werd PQR verkozen vanwege de beste prijs/kwaliteit-verhouding, waarbij de flexibiliteit van de Nutanix-technologie doorslaggevend was.

“We zijn er erg trots op dat we gemeente Delft strategisch mogen ondersteunen met deze belangrijke stap in de IT-transitie” zegt Marijke Kasius (CEO). “Met behulp van dit HCI-platform, dat maximale performance biedt voor alle systemen waar de gemeente gebruik van maakt, kunnen medewerkers vertrouwen op een stabiele onderlaag voor het uitvoeren van gemeentelijke processen. De gemeente kan zodoende haar dienstverlening naar burgers en bedrijven verbeteren”, aldus Kasius.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee