Overslaan en naar de inhoud gaan

Hybride werken: hoe houdt u de moderne werkplek veilig?

Altijd en overal kunnen werken biedt grote voordelen. Maar hoe houdt u hybride werken veilig voor uw medewerkers? Dat begint bij het maken van de juiste keuzes rond de beveiliging van de moderne werkplek. U kunt natuurlijk kiezen uit allerlei losse securitytools, maar dat kan complex en inefficiënt zijn. In deze blog leg ik uit hoe dat sneller, gemakkelijker en goedkoper kan.

Moderne werkplek security

Beveiliging van de moderne werkplek

Toenemende cybercriminaliteit en mobiliteit van werknemers verhogen de noodzaak om de veiligheid van de werkplekken optimaal op orde te hebben. In een eerdere blog schreef ik al dat gebruikers de zwakste schakel zijn in de beveiligingsketen, waarbij de juiste adoptie en bewustwording kan helpen om de risico’s te verminderen. Maar naast die zachte kant van informatiebeveiliging is er ook een harde kant: de techniek. Wat kunt – of moet – u allemaal doen om het zo veilig mogelijk te maken voor werkplekken die zijn gebaseerd op Microsoft 365?

Losse tools of geïntegreerd?

De beveiliging van de moderne werkplek kent heel veel verschillende aspecten: van identity management tot malware detectie, antivirus en data governance. Voor elk onderdeel van de totale securityschil kunt u kiezen uit meerdere vendoren en producten. Maar is het wel handig om het op die manier aan te vliegen?

De TCO van security

Meerdere tools gebruiken betekent meer complexiteit, wat impact heeft op de beheersbaarheid en dus op de kosten. Organisaties moeten niet alleen kijken naar de kosten van aanschaf of licenties, maar ook naar aspecten zoals het beheer daarvan. Feitelijk gaat het hier dus om de TCO van werkplekbeveiliging. Een ander nadeel van deze gefragmenteerde aanpak: het wordt moeilijker om 24×7 een integrale beveiliging te garanderen, bijvoorbeeld wanneer de verschillende tools niet tijdig worden bijgewerkt qua softwareversies en virusdefinities.

De kracht en waarde van E5-licenties

Wij adviseren vaak de E5-licentie van Microsoft 365, omdat deze standaard het volledige Microsoft geavanceerde securityportfolio voor de moderne werkplek omvat. Hiermee vervangt u alle losse securitytools door één geïntegreerde securitysuite. Deze wordt 24x7x365 door Microsoft beheerd en updates voor de nieuwste bedreigingen worden direct vanuit de cloud verzorgd.

Advanced Security

Microsoft 365 E5 wordt ook wel ‘Advanced Security’ 365 genoemd en dat is niet voor niets. Ten opzichte van de veelgebruikte E3-licentie biedt E5 onder andere de volgende extra functies en voordelen.

Microsoft Purview Informatiebeveiliging helpt organisaties hun gevoelige data te beschermen. Door het detecteren, classificeren, beveiligen en beheren van informatie voorkomt Purview het ongeoorloofd delen van bestanden. Bestanden die wel gedeeld mogen worden, worden versleuteld verstuurd zodat deze niet onderschept kunnen worden.

Azure Information Protection Plan 2 (AIP) maakt deel uit van Microsoft Purview Informatiebeveiliging. AIP breidt de label- en classificatiefunctionaliteit van Microsoft Purview uit met een geïntegreerde labelclient, een on-premises scanner voor onder andere documenten en een SDK.

Microsoft Entra ID P2 (voorheen Azure Active Directory) voor identity & access management in hybride en multi-cloud omgevingen.

E5 omvat de volledige Microsoft Defender-suite. Microsoft Defender XDR biedt bescherming tegen geavanceerde aanvallen, zoals ransomware, phishing en zero-day malware. Microsoft Defender for Endpoint biedt preventieve bescherming, detectie na inbraak, geautomatiseerd onderzoek en response. Microsoft Defender for Identity beschermt de digitale identiteiten van uw organisatie tegen diverse typen geavanceerde cyberaanvallen. En met Microsoft Defender for Cloud Apps monitort en bewaakt u zowel apps als het dataverkeer.

Klaar om uw werkplekbeveiliging te optimaliseren?

We helpen u graag met advies over, en de levering van Microsoft 365-licenties, inclusief de adoptie daarvan. Wilt u een snelle, effectieve start maken met het gebruik van Microsoft Purview voor datagovernance, download dan de flyers over de PQR Purview Quickstart voor dataretentie en dataclassificatieNeem contact met ons op voor meer informatie.

Geschreven door: Raoul de Weille, Business Manager Microsoft bij PQR

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in