Overslaan en naar de inhoud gaan

5 redenen voor pay-per-use in uw eigen datacenter

Veel organisaties hebben in de afgelopen jaren kennisgemaakt met cloud. We zien echter ook dat ondanks de oneindige en snelgroeiende mogelijkheden, 'de cloud' niet altijd een haalbare of gewenste oplossing is. Betekent dit dat u op de traditionele manier het eigen datacenter moet opbouwen: blijven investeren in hardware, de hardware sizen op verwachte groei en deze afschrijven?

PQR raadt aan om dat niet te doen, omdat dit de deur sluit voor de transitie naar de cloud en u de komende jaren nog vast zit aan de hardware investering. En het is ook niet nodig, want inmiddels is het mogelijk om pay-per-use hardware capaciteit aan te schaffen. Dit zijn vijf redenen waarom organisaties daarvoor kiezen:

# 1. Nooit meer grote, terugkerende investeringen: Geen reden meer om elke vijf jaar diep in de buidel te tasten voor nieuwe servers of storage. Met een flexibel, pay-per-use kostenmodel betaalt u elke maand naar verbruik: van CAPEX naar OPEX. Dat betekent dus ook dat er geen grote druk op uw IT-budget komt, zodat u altijd klaar staat om nieuwe kansen te grijpen of uitdagingen op te lossen.

# 2. Profiteer van razendsnelle schaalbaarheid: Vertrouw op buffercapaciteit bij piekbelasting of wanneer het uw hoogseizoen is. Schaal daarna ook moeiteloos af. Met een flexibel model stemt u snel en efficiënt uw capaciteit af op uw behoeften, waardoor u nooit gehinderd wordt in uw plannen. Uw buffer kan ook snel & eenvoudig uitgebreid worden als dat nodig is.

# 3. Vereenvoudig uw IT & reduceer de beheerslast: Als u IT-infrastructuur afneemt als een dienst, kunt u sowieso rekenen op een extra paar ogen dat uw prestaties en verbruik op de voet volgt, maar u kan ook een beroep doen op onze experts voor beheer en support. Zo kunt u dus ook zorgeloos profiteren van uw on-premises datacenter, zonder zware beheerlast of veel operationeel werk.

# 4. Optimaliseer kosten & betaal niet meer voor onbenutte capaciteit: Met pay-per-use kunt u vanaf dag één profiteren van een kostenmodel dat perfect afgestemd is op uw behoeften. In een traditioneel kostenmodel hebt u – zeker in het begin van een cyclus – heel wat capaciteit “op de groei” gekocht, die alleen gaat renderen wanneer u ook echt gegroeid bent.

# 5. Houd de grip op uw workloads en data: Niet onbelangrijk, want niet alle data mag zomaar het land of soms zelfs uw organisatie verlaten. Datasoevereiniteit is vaak een rem op cloudadoptie en die rem kunt u eenvoudig wegnemen door de data in uw eigen IT-omgeving te houden, maar dan wel in een datacenter met een pay-per-use model. Dan profiteert u van alle voordelen van clouddiensten, zonder dat uw data uw organisatie hoeft te verlaten.

Het is de moeite waard om pay-per-use hardware modellen te bekijken, het kan zowel een oplossing zijn voor workloads die nog niet naar de cloud kunnen, als een mogelijkheid zijn voor meer flexibiliteit en een OPEX kosten model voor uw hardware.
Mocht u advies willen hierover, neem dan gerust contact op met een van onze consultants: https://www.pqr.com/neem-contact-op/ of lees verder op onze pagina over SpaceHub Flexible Capacity: https://www.pqr.com/diensten/spacehub/flexible-capacity/

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in