Overslaan en naar de inhoud gaan

Royal Lemkes verstevigt positie in agrarische sector

Royal Lemkes is een familiebedrijf dat al meer dan 140 jaar bestaat. Ooit begonnen als kweker is Royal Lemkes nu uitgegroeid tot dé planten servicepartner van grote retailers in heel Europa: tuincentra, bouwmarkten, supermarkten en woninginrichtingszaken. Per jaar worden meer dan 125 miljoen planten aan 4000 winkels in 36 landen geleverd. Dat haar wereldwijde dekking en verscheidenheid aan klanten een datagedreven aanpak vergde, zag het familiebedrijf zo’n twintig jaar geleden al in.

Daarom is Royal Lemkes twintig jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van haar huidige systeem om ervoor te zorgen dat planten op tijd, volgens afspraak en tegen de laagste logistieke kosten werden geleverd. Het systeem werd in de loop der jaren echter complexer, moeilijker te onderhouden en het gebruiksgemak nam flink af - voor zowel de bestaande als nieuwe eindgebruikers. Daarbij beschikte slechts een paar ontwikkelaars over diepgaande kennis van het platform en de gerealiseerde oplossingen. Dit zorgde voor een grote mate van afhankelijkheid en was er sprake van een verhoogd continuïteitsrisico.

Bij Royal Lemkes staat duurzame groei hoog in het vaandel. Of het nu gaat om hun eigen mensen, relaties, business of de wereld. Een legacy systeem dat operationele efficiëntie in de weg staat, past hier niet tussen. Een toekomstbestendig, flexibel en gebruiksvriendelijk systeem wel.

Oplossing: De uitgestippelde route naar een flexibel, weerbaar en autonoom systeem

Voor Royal Lemkes was het meer dan duidelijk: het systeem, dat Royal Lemkes jarenlang ondersteunde in de kritische processen van het bedrijf, diende vervangen te worden. In haar zoektocht naar nieuwe oplossingen bekeek het bedrijf meerdere opties zoals standaard software, maatwerk en de mogelijkheden van low-code. Het snel kunnen ontwikkelen van de nieuwe software was voor Royal Lemkes geen vereiste, maar wel een mooie bijkomstigheid. Flexibiliteit, wendbaarheid, integratiemogelijkheden, onderhoudsvriendelijk en autonomie daarentegen wel.

Om een weloverwogen keuze te maken, bood Royal Lemkes leveranciers de mogelijkheid om een proof of concept uit te werken. OutSystems partner SolutionWise maakte met haar variant een goede indruk. Royal Lemkes was direct overtuigd van het feit dat het OutSystems ontwikkelplatform aan haar behoeften zou voldoen. Het werken en ontwikkelen in een vaste architectuur was een belangrijk argument om te kiezen voor het OutSystems platform. Leon Verschoor, directeur Operations & Digital bij Royal Lemkes: “Het principe van de OutSystemsarchitectuur met ingebouwde controlemechanismen en cross-reference checks, gaf ons het vertrouwen waarnaar we op zoek waren. Bovendien beschouwden we dit als een van de kritische succesfactoren. Ook waren we zeer onder de indruk van de kennis en ervaring van SolutionWise. Dit zorgde ervoor dat we het uitfaseren van onze huidige systemen, zonder enige downtime van de kernprocessen en zonder ernstige impact op of beperking van de bestaande gebruikers, met een gerust hart aan hen kon overlaten.”

Het nieuwe systeem wordt in meerdere fases opgeleverd. SolutionWise is daarbij de ervaren partner die helpt bij de overgang van de huidige applicatie naar de in OutSystems gebouwde applicatie zonder dat Royal Lemkes haar core business hoeft stil te leggen.
In slechts tien maanden tijd is de nieuwbouw van een complete logistieke middelenadministratie opgezet. In de tien maanden die volgde, is de ERP-functionaliteit met betrekking tot het aanbod van planten gerealiseerd. De verwachting is dat de overige ERP-functionaliteiten in de komende tweeënhalf jaar vervangen kunnen worden.

OutSystems vervangt in slechts drie tot vijf jaar tijd een maatwerkpakket waar meer dan twintig jaar in is geïnvesteerd. Dit alles wordt uitgevoerd door een kernteam van acht personen, waarvan vier ontwikkelaars. Dit team bestaat uit medewerkers van Royal Lemkes en consultants van OutSystems partner SolutionWise. Zij dragen zorg voor het beheer van zowel het oude als het nieuwe systeem.

Waarom Royal Lemkes voor OutSystems gekozen heeft:

1. Flexibiliteit, wendbaarheid en integratiemogelijkheden van het platform

2. Sneller inspelen op wensen en behoeften van eindgebruikers

3. Het principe van de OutSystems-architectuur met ingebouwde controlemechanismen en cross-reference checks

Lees verder over de resultaten en wat het nieuwe systeem Royal Lemkes heeft opgeleverd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in