Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor welke uitdagingen staat Jason Mattox, CIO/CTO van Liquidware?

Is het leiden van een tech-bedrijf anders dan bij een ander soort organisatie? CIO/CTO Jason Mattox van Liquidware vertelt hoe het is om een IT-organisatie en de mensen daarin te managen.

Jason-Mattox

Hoe ziet in een paar woorden jouw dag als CIO/CTO bij een technologiebedrijf eruit?

Elke dag brengt unieke uitdagingen en kansen met zich mee. Gewoonlijk wordt op maandag de toon gezet met het bespreken van de resultaten van afgelopen week, het bepalen van de strategie en doelstellingen voor de komende week. In mijn dubbele rol als CTO en CIO bij Liquidware, begeleid ik meerdere teams. Van IT-medewerkers tot productmanagement tot sales engineers. Deze veelzijdige verantwoordelijkheid zorgt ervoor dat mijn dag nooit hetzelfde en ook nooit saai is.

Hoe ben je ooit in de IT terecht gekomen?

Mijn reis naar de IT-wereld begon al in mijn kindertijd tijdens het bezoeken van mijn oma. Haar buurman, die een computerreparatiewerkplaats had, werd een soort mentor voor me. Ik maaide een zomer lang zijn gras en kreeg in ruil daarvoor een 386SX-16 computer, mijn toegangspoort tot de wereld van DOS! Toen ik oud genoeg was om te gaan werken verdiepte ik mijzelf in de nuances van computerreparatie in zijn winkel.

Wat maakt deze rol uitdagend / tegen welke uitdagingen loop je aan?

Bij Liquidware pionieren we in een zeer specialistisch domein. Met wereldwijd slechts een handvol bedrijven die zich bezighoudt met Application Layering en virtualisatie, is ons pad veelal ongebaand en daarmee uniek en uitdagend. Ondanks de complexiteit is het gelukt om te blijven innoveren en een marktleiderspositie te verwerven.

In hoeverre speelt ICT binnen jouw organisatie een bedrijfskritische rol?

IT vormt de ruggengraat van Liquidware. Het is cruciaal dat al onze systemen, die verschillende teams ondersteunen, naadloos en kosteneffectief werken. De platform-agnostische aard van onze oplossingen maakt het soms nog ingewikkelder maar die uitdaging gaan we graag aan.

Heb je ook overwogen om bij een eindgebruiker te gaan werken (waarom niet)?

Die gedachte is weleens bij me opgekomen. Maar omdat ik eerder IT-consultant ben geweest denk ik dat mijn neiging tot automatisering en efficiëntie onbedoeld kan leiden tot redundantie voor dergelijke functies.

Hoe is het om dicht bij het vuur te zitten en altijd up-to-date te moeten zijn over ontwikkelingen in de IT?

Het bijhouden van – en liever nog vooroplopen bij – IT-innovaties is een tweede natuur voor zowel mij als mijn collega’s. Hierdoor zijn we niet het zoveelste softwarebedrijf, maar ontwikkelen we oplossingen waar ook andere hightechbedrijven hun klanten mee bedienen. Zo’n omgeving bevordert van nature het continu willen leren en het aanpassingsvermogen.

Gebruiken jullie de oplossingen die aan klanten worden geleverd ook zelf binnen jullie eigen organisatie?

Zeker! Onze oplossingen spelen een centrale rol binnen onze interne IT, met name voor het verbeteren van de user experience en het snel kunnen oplossen van problemen.

Welke technologische ontwikkeling heeft grote invloed gehad op je loopbaan?

De komst van cloud-technologie is echt een game-changer geweest. Het heeft de manier waarop we naar IT-omgevingen kijken opnieuw gedefinieerd en een revolutie ontketend in de aanpak van softwareontwikkeling.

Kun je iets vertellen over jouw IT-strategie ten aanzien van Liquidware?

Ons mantra is ‘Cloud First’. We geven de voorkeur aan cloud-gebaseerde oplossingen voor alle IT-initiatieven met als doel ons IT-team te ontlasten en optimale beschikbaarheid te leveren voor eindgebruikers.

Wat wil je meegeven aan andere CIO/CTO’s?

Vertrouwen vormt de basis, maar controle is essentieel. Bewapen jezelf met zoveel mogelijk kennis en informatie om verrassingen te voorkomen en wees daarin proactief, niet reactief.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in