Overslaan en naar de inhoud gaan

Previder kiest FlexApp voor applicatiemanagement

IT-leverancier Previder heeft gekozen voor Liquidware’s FlexApp-oplossing voor het uitleveren en beheren van applicaties op de digitale werkplekken die zij aanbieden. Hiermee richt Previder haar werkplekken platformonafhankelijk en toekomstbestendig in.

Steeds vaker besteden organisaties het beheer van hun (moderne) werkplek uit aan gespecialiseerde partijen. Previder is met zo’n 20.000 digitale werkplekken een belangrijke speler in deze markt. Klanten van Previder kunnen zich richten op hun kernactiviteiten terwijl de werkplek veilig, up-to-date, functioneel en optimaal presterend wordt gehouden.

Het spreekt voor zich dat het beheer van deze werkplekken voor Previder zo slim, efficiënt en flexibel mogelijk moet zijn. Een belangrijk onderdeel hiervan is het applicatiemanagement. Klanten hebben vaak overlappende applicaties (zoals Microsoft Office of Chrome), maar ook veel eigen (maatwerk of legacy) applicaties en een specifiek beveiligingsbeleid. Dit heeft grote impact op de beheerlast, omdat bij elke update golden images aangepast moeten worden en applicaties opnieuw uitgerold moeten worden over de verschillende klanten en/of gebruikersgroepen. Met behulp van Liquidware’s FlexApp-oplossing wordt dit proces vereenvoudigd.

FlexApp is een ‘application layering’-oplossing waarmee applicaties losgekoppeld worden van het besturingssysteem. Hierdoor kunnen beheerders eenvoudig applicaties updaten en aan gebruikers toewijzen zonder de golden images te wijzigen. De ‘gelayerde’ applicaties zien er vervolgens uit - en gedragen zich ook - alsof ze traditioneel zijn geïnstalleerd, zonder het besturingssysteem te vervuilen. Op dit moment wordt FlexApp uitgerold over de eerste 8.000 werkplekken.

“Met name de combinatie van het onderhouden van applicaties, het aantal golden images en de vele updates, zorgde voor een te grote beheerlast. Met behulp van de packaging-oplossing binnen FlexApp wordt dat sterk teruggedrongen en vereenvoudigd,” aldus Roald Dekker, manager core services bij Previder “We kunnen nu met minder resources sneller én vaker updaten, wat de werkplek op alle vlakken ten goede komt. Bovendien kunnen we met één oplossing verschillende soorten werkplekken ondersteunen, waar we voorheen meerdere oplossingen nodig hadden.”

Morteza Esteki, VP Sales EMEA bij Liquidware: “We zien dat veel organisaties worstelen met het steeds veranderende IT-landschap en de verwachtingen van gebruikers. Een werkplek is geen ‘eenheidsworst’ meer en jezelf voor meerdere jaren vastleggen aan een specifieke werkplekleverancier wordt minder populair. Onze platformonafhankelijke oplossingen winnen daardoor terrein. Nu speelt ook mee dat veel organisaties op zoek zijn naar een alternatief voor het aflopende App-V van Microsoft, zo ook Previder. FlexApp vormt een toekomstbestendig alternatief en we zijn dan ook erg trots dat Previder, die dagelijks aan de frontlinie staat van de digitale transformatie bij eindklanten, ervoor gekozen heeft om FlexApp volledig op te nemen in haar werkplekontwerp.”

---

Over Liquidware

Liquidware is dé specialist in Digital Workspace Management voor moderne werkplekken. De oplossingen van Liquidware voorzien in alle componenten voor efficiënt werkplekbeheer en een ultieme gebruikerservaring over alle werkplekken - fysiek, virtueel, DaS of cloud. Organisaties over de hele wereld maken gebruik van Liquidware-oplossingen om de tijd die wordt besteed aan het werkplekbeheer drastisch te verminderen en tegelijkertijd een betere security, flexibiliteit en schaalbaarheid te bereiken. Ondersteunde platforms zijn fysieke Microsoft omgevingen, Microsoft Azure Virtual Desktop (AVD), Windows 365 Cloud PC, Remote Desktop Service (RDS), Citrix Virtual Apps and Desktops, VMware Horizon, Amazon WorkSpaces (AWS) en Nutanix Frame. Voor meer informatie: www.liquidware.com

Over Previder

Samen met ruim 300 IT-specialisten en vanuit twee eigen datacenters levert Previder het gehele IT-fundament voor organisaties. Van digitale werkplekken tot aan het managen van complexe cloudomgevingen. Als strategisch partner en kennisleverancier kan Previder tevens de juiste IT-specialist op de juiste plek zetten. Door de persoonlijke aanpak, betrokkenheid en jarenlange (marktspecifieke) ervaring is Previder een sterke samenwerkingspartner voor zorgorganisaties, woningcorporaties, ontwikkelaars en de zakelijke markt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in