Overslaan en naar de inhoud gaan

Meet the team: Functional Consultancy Squad van LINKIT

De arbeidsmarkt is nergens zo krap als die voor IT’ers. En hoewel een dik salaris en een vette leasebak fijn zijn, vinden IT’ers de sfeer binnen hun bedrijf en team minstens zo belangrijk. Het Functional Consultancy Squad van LINKIT vertelt waarom het juist in hun team zo fijn werken is.

Wat voor een team zijn jullie?

Wij zijn een Squad van (op dit moment) 16 Functional Consultants. In 2021 is het Functional Consultancy Squad opgericht binnen LINKIT. Er kwam veel vraag uit de markt naar goed opgeleide, leergierige, proactieve Functioneel Beheerders. En wij hebben bij LINKIT besloten dat wij deze vraag wilde gaan vervullen

Wie werken er in dit team?

Onze Squad bestaat nu uit 16 Squadleden, vrouwen en mannen van eind twintig tot begin vijftig. Alle leden hebben zeer diverse achtergronden maar allemaal een zeer grote affiniteit met IT, processen binnen organisaties en het slaan van bruggen tussen IT-afdelingen en de business in.

Wat doen jullie precies?

De Squadleden werken op consultancy basis. Dit betekent dat alle leden zijn ingezet op opdrachten bij diverse opdrachtgevers. Wij werken onder andere aan opdrachten binnen de overheid (Binnenlandse en Buitenlandse Zaken, Defensie, VWS) maar ook bij commerciële partijen zoals KLM. De inhoud van de opdrachten is ook heel divers, van het uittekenen en implementeren van processen, het oplossen van incidenten, schrijven van handleidingen en ondersteunen van gebruikers tot het begeleiden van migratietrajecten. Het werk van een Functioneel Beheerder is moeilijk in één plaatje te passen.

Wie is waarvoor verantwoordelijk binnen het team?

Marieke is de Squad lead, zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van de Squad maar zorgt er ook voor dat de Squad een goede bijdrage levert aan de kennis gedreven organisatie die LINKIT is. Om dit te bewerkstelligen organiseert LINKIT clubdagen (een keer in de twee weken) waarop alle Squadleden terugkomen naar kantoor om samen te werken aan de toekomst en ontwikkeling van de Squad. Binnen de Squad zijn ook drie mentoren aangesteld, Patrick, Michael en Robbert. Zij onderhouden dagelijks contact met de Squadleden in hun deel van de Squad. Die momenten gebruiken ze om onder andere de groeipaden van de Squadleden te bespreken. Dus waar sta je nu en welke route kun je nemen om op het volgende punt te komen. Maar ook bieden zij een luisterend oor of geven advies over hoe om te gaan met issues binnen je opdracht.

Op welke manier werken jullie samen?

Op onze clubdagen verzamelen wij ons allemaal op kantoor in De Meern. Binnen de Squad vinden wij het heel belangrijk dat wij ons blijven ontwikkelen. Wij doen dit door bijvoorbeeld kennissessies te organiseren met andere Squads of samen trainingen te volgen. Ook zijn we begonnen met een nieuw initiatief waarbij de Squadleden een onderwerp presenteren waarvan zij denken dat het een goede toevoeging zou kunnen zijn aan onze verdere ontwikkeling als Functional Consultants, hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan ChatGPT of hoe werkt een Low Code platform precies en hoe kan dit mij helpen in mijn dagelijkse werkzaamheden. Maar ook gebruiken wij deze momenten om elkaar te helpen, heb je een probleem op de opdracht waar je echt niet uitkomt of een vervelende collega, we gaan samen op zoek naar een oplossing. En ons contact is niet beperkt tot alleen de clubdagen, ook wordt er veel gebruik gemaakt van Teams of Whatsapp om elkaar op de hoogte te houden.

Gebruiken jullie bepaalde apps om samenwerking makkelijker te maken?

Wij maken vooral gebruik van Microsoft Power Apps en Azure DevOps. En natuurlijk maakt iedereen binnen zijn of haar opdracht gebruik van de apps die daar worden aangeboden.

Wat maakt jullie team bijzonder?

Wat ons bijzonder maakt is dat wij een groep zeer verschillende mensen zijn, diverse achtergronden, leeftijden enzovoort. Maar toch vormen wij een hele hechte club. We hebben een duidelijk doel voor ogen en iedereen krijgt er veel energie van om naar dit doel toe te werken. We zijn een van de nieuwste Squads binnen LINKIT maar ook een van de hardst groeiende en daarbij is het extra belangrijk dat je goed in contact blijft met elkaar maar ook met je collega’s binnen LINKIT. We hebben zelfs sinds kort onze eigen vleugel ingericht op kantoor waar wij tijdens de clubdagen samen kunnen zijn. Gedecoreerd met de schilderijen die we tijdens ons laatste uitje met elkaar tijdens een Bob Ross workshop hebben gemaakt.

Hoe houden jullie de sfeer binnen het team goed?

Wij houden de sfeer goed door leuke dingen met elkaar te blijven doen en dan hebben we het niet alleen over de Squad uitjes natuurlijk. Al zijn we een zeer divers team, onze neuzen staat dezelfde kant op: hoe kan ik een bijdrage leveren binnen mijn opdracht maar ook binnen LINKIT. En hoe kunnen we dit als Squad op een zo goed en leuk mogelijke manier voor elkaar krijgen.

Hebben jullie nog mensen nodig binnen jullie team?

Altijd!

Waarom zou iemand in jullie team willen werken?

De term “work hard, play hard” is natuurlijk ontzettend afgezaagd maar is wel helemaal van toepassing. Ons doel is om een kennispartner te zijn binnen onze opdrachten en binnen LINKIT. We werken graag aan onze ontwikkeling (hiervoor krijg je bij LINKIT 10% van je tijd voor terug samen met een onbeperkt opleidingsbudget) en we werken hard, maar hier staan wel hele leuke dingen en veel vrijheid tegenover. LINKIT is geen organisatie die ons gaat vertellen hoe wij de Squad precies moeten inrichten en doordat wij die vrijheid hebben gekregen hebben we een Squad gecreëerd waarin iedereen zicht thuis voelt en volledig kan werken aan zijn of haar eigen ontwikkeling, binnen en buiten onze opdrachten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in