Overslaan en naar de inhoud gaan

Voordelen van een multi-cluster multi-cloudstrategie voor bedrijfscontinuïteit en duurzaamheid

Een multi-cluster multi-cloudstrategie biedt een oplossing voor deze uitdagingen, met aandacht voor duurzaamheid. In dit artikel bespreken we de voordelen van deze strategie, hoe het werkt, en hoe je ermee kunt beginnen.

cloud

Garantie tegen uitval

Sommige applicaties moeten 24/7 beschikbaar zijn, zoals luchtverkeerstoren-systemen of elektronische patiëntendossiers. Voor organisaties die dit vereisen, is bedrijfscontinuïteit een topprioriteit. Maar zelfs als je niet tot die categorie behoort, kan downtime schadelijk zijn. Een e-commercebedrijf dat tijdens piekuren sluit, kan financiële en reputatieschade oplopen. Een multi-cluster multi-cloudstrategie is essentieel voor de eerste groep en slim voor de tweede. Hierbij wordt de applicatie over meerdere clouds en Kubernetes-clusters uitgerold, zodat uitval van één provider geen invloed heeft, vergelijkbaar met een vloot schepen die samenwerken.

Voordelen van een Multi-Cluster Multi-Cloudstrategie

  • De voordelen zijn niet beperkt tot bedrijfscontinuïteit en risicovermindering. Flexibiliteit en kostenbesparingen zijn eveneens voordelen:
  • Continuïteit: Bij uitval kan de applicatie overschakelen naar andere locaties/clusters, wat de dienstverlening verzekert.
  • Kostenbesparing: Uitval is kostbaar en kan financiële en reputatieschade veroorzaken.
  • Onafhankelijkheid: Afhankelijkheid van één provider is riskant; multi-cluster multi-cloud biedt flexibiliteit om op elk moment te switchen.
  • Flexibiliteit voor de beste service en prijs: Verschillende cloudproviders hebben sterke punten; deze strategie laat je deze optimaal benutten en voorkomt verrassende prijsverhogingen.

Een Europees alternatief

Amerikaanse techgiganten domineren de cloudmarkt, wat privacy-implicaties heeft. Het kiezen van Europese providers, zoals Leafcloud, draagt bij aan een Europees alternatief, wat gunstig is voor privacy, economie en ontwikkeling.

Implementatie van Multi-Cluster Multi-Cloud

Moderne tools zoals OpenStack en Kubernetes vereenvoudigen de implementatie van deze strategie. Bij Leafcloud wordt gewerkt aan bedrijfskritische systemen met militaire uptime-standaarden. Hun duurzame Leaf Sites hergebruiken restwarmte en maken gebruik van stabiele energielevering. Samenwerkingen met verschillende partijen bieden expertise in software zoals Rancher, Kubernetes, en Gardener.

Leafcloud is een groene cloudprovider en draagt bij aan CO2-negatieve IT-omgevingen. Dankzij innovatieve technologieën en hergebruik van warmte besparen ze jaarlijks aanzienlijke CO2-uitstoot. Organisaties die meedoen vergroten deze positieve impact.
Wil je bijdragen aan een betere wereld met je IT-gebruik?
Neem dan contact op met Leafcloud om duurzaamheid op te nemen in je multi-cluster multi-cloudstrategie. Je kunt ook luisteren naar de bijbehorende podcast voor gedetailleerd advies over de strategie en softwarekeuzes.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in