Overslaan en naar de inhoud gaan

Strenger beleid voor vestiging datacentra rond Amsterdam

De komst van nieuwe datacenters zorgt voor uitdagingen op het gebied van ruimte, het elektriciteitsnetwerk en de duurzaamheidsambities. Het aangescherpte beleid wordt nu ter inzage gelegd en gaat naar verwachting het tweede kwartaal 2024 in. Anticiperend op het nieuwebeleid, heeft de gemeenteraad begin november ingestemd met een aanmeldingenstop voor nieuwe datacenters voor de periode van (minimaal) een jaar.

data

In de toekomst hanteert de stad een nee. Dat wil zeggen dat er geen nieuwe datacenters in de stad komen, tenzij ze een direct Amsterdams belang hebben én ze aan nieuwe duurzaamheidseisen voldoen. Het gaat dat bijvoorbeeld om de verplaatsing van een datacentrum om ruimte te maken voor een nieuwe woonwijk. Lopende aanvragen en al bestaande initiatieven vallen onder het oude regime.

Er zijn verschillende clusters van datacenters in de stad. De belangrijkste staan op het Science Park en op de Amstel III bedrijvenstrook. Met de verschillende datacenters worden gesprekken gevoerd over uitkoppeling van restwarmte en alternatieve koeltechnieken. De datacenters leveren een belangrijke bijdrage op het gebied van rekenkracht voor bijvoorbeeld de wetenschap.

Wil je meer weten hoe je een cloudprovider kan vinden die met restwarmte werkt.
Kijk dan naar Leafcloud. Door een unieke architectuur en slim gebruik van restwarmte levert Leafcloud duurzamere, flexibelere en voordeligere clouddiensten dan de traditionele aanbieders.
Lees het oorspronkelijke artikel hier.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in