Overslaan en naar de inhoud gaan

3 Manieren om CSRD te implementeren

Het is Leaf Cloud’s missie om bedrijven te ondersteunen in hun duurzame IT- transitie.
En dit zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden.

leafcloud

Vanaf 2024 moeten zo’n 7.500 bedrijven rapporteren over de impact die zij hebben op mens en milieu. De zogeheten CSRD-richtlijn moet zorgen voor meer transparantie en betere duurzaamheidsinformatie. Bedrijven worstelen om hier vat op te krijgen. Daarom brengt Leaf Cloud hier drie manieren -ontwikkeld door adviesbureau Ipsos- over hoe je als bedrijf de implementatie van de CSRD-richtlijnen kan waarmaken.

Standaardisatie en efficiënte methode:
Ten eerste heeft Ipsos een methode ontwikkeld die voor alle bedrijven toepasbaar is, waardoor het abstracte en complexe onderwerp van duurzaamheidsrapportage meer tastbaar wordt. Adviesbureaus streven naar een efficiënte en statistisch verantwoorde aanpak om de benodigde informatie te verkrijgen en dat biedt deze methode ook.

Dubbele materialiteitsanalyse:
Een tweede manier is bedrijven helpen bij de dubbele materialiteitsanalyse, waarbij de impact van een bedrijf op mens en milieu en andersom wordt onderzocht. Deze diepgaande analyse is verplicht volgens de CSRD-richtlijn, en adviesbureaus zoals Ipsos willen deze benadering toegankelijk maken voor zowel grote als middelgrote bedrijven.

Stakeholder mapping en relevante vragen:
Ten derde richt Ipsos zich op het identificeren van relevante stakeholders en het opstellen van geschikte vragen om bruikbare informatie te verzamelen. Door middel van pilots en betrokkenheid van gedragswetenschappers en sociologen worden vragenlijsten geoptimaliseerd voor bruikbaarheid en effectiviteit, om zo een eenduidige methode te bieden aan bedrijven.

Daarnaast kan je ook kijken naar een duurzame cloud oplossing, mocht je als bedrijf ook je IT verder willen verduurzamen. Door te kiezen voor Leafcloud kies je niet alleen voor een duurzame cloud oplossing, daarnaast houd je ook je bedrijfs- en klantdata op Nederlandse bodem.

Als je meer wilt weten over ons unieke groene concept, lees dan hier verder.
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in