Overslaan en naar de inhoud gaan

Top vijf cybersecurity-voorspellingen voor 2023

KnowBe4 heeft een aantal security-experts in dienst die in de voorhoede staan van wat er in de cybersecurity-industrie gebeurt. Zij volgen voortdurend trends en blijven op de hoogte van de nieuwste dreigingen, tools en technieken. Onderstaand een top 5 van voorspellingen van deze groep experts voor komend jaar.
  • Een wereldwijde focus op security culture De noodzaak van security awareness-training is voor de meeste organisaties inmiddels wel duidelijk. In plaats van het aanbieden van alleen maar training, wordt er in 2023 echter extra nadruk gelegd op gedrag en cultuur. We zullen dan ook een positieve tendens zien om een sterke security-cultuur te ontwikkelen binnen organisaties wereldwijd.
  • Een toename van zwendel via sociale media Oplichterij via sociale media zal zeker toenemen in 2023. Met de alsmaar groeiende industrie van handel en marktplaatsen op sociale media, is het belangrijk dat mensen kennis hebben over wie en wat ze kunnen vertrouwen en dat er zelfs een gezonde vorm van wantrouwen ontwikkeld moet worden. Denk aan het checken van het aantal connecties dat een account heeft en hoelang het account actief is. Hierdoor worden mensen minder vatbaar voor situaties waarin gestolen social media-accounts worden ingezet om mensen op te lichten.
  • Meer aanvallen op kwetsbare infrastructuur Het is waarschijnlijk dat bedrijven en burgers worden getroffen door een aanslag op kritieke infrastructuur, vooral gezien de voortdurende oorlog in Oekraïne. Dit kan ernstige maatschappelijke en economische gevolgen hebben voor veel mensen, zelfs een heel land. Met een wereldwijde recessie en de stijgende kosten van levensonderhoud kunnen mensen als vorm van protest hun eigen overheidssites of nationale infrastructuur aanvallen.
  • Deepfake-aanvallen zullen overtuigender worden Deepfakes zijn een gevaarlijk instrument. Nietsvermoedende mensen zijn ervan overtuigd dat deze video’s, audio of afbeeldingen echt zijn. Organisaties hebben op dit moment geen diepgaand inzicht in de gevaren die dit kan opleveren voor hun reputatie en trainen hun medewerkers nog niet genoeg over dit onderwerp. Maar de ontwikkelingen op dit gebied gaan razendsnel en er bestaat serieuze kans op grote schade in 2023.
  • De Metaverse zorgt voor een groter aanvalsoppervlak Door een toenemend aantal dreigingen wordt er een groter aanvalsoppervlak gecreëerd. Dit maakt het moeilijker om organisaties adequaat te beschermen. Met de verspreiding van de Metaverse hebben cybercriminelen bovendien meer mogelijkheden om aanvallen uit te voeren.

Ga voor meer informatie over het team van experts van KnowBe4 naar https://www.knowbe4.com/security-awareness-training-advocates.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in