Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoeksrapport over de realiteit van shadow IT

KnowBe4, aanbieder van ‘s werelds grootste platform voor training en gesimuleerde phishing, kondigt het rapport “Shadow IT Is Real” aan, afkomstig van KnowBe4 Research. Het rapport onthult dat shadow IT een reëel risico is voor organisaties, omdat de helft van de medewerkers tijdens werk ongeautoriseerde file services gebruikt.

Aan de hand van antwoorden van meer dan 435.000 deelnemers op enquêtes, onderzocht KnowBe4 Research twee veelvoorkomende onveilige handelingen. De eerste analyse heeft betrekking op het gebruik van ongeautoriseerde cloud-diensten, die worden gebruikt om informatie op te slaan en om te communiceren op de werkplek. De tweede analyse beoordeelt het aantal downloads via ongeautoriseerde file sharing-netwerken. Hoogtepunten uit de bevindingen zijn onder meer:

  • Azië en Oceanië zijn regio's met zorgwekkend hoge percentages van beide praktijken, terwijl Afrika het best presteert
  • De financiële en technologische sector doen het relatief beter dan andere sectoren, terwijl bouw-, productie-, onderwijs- en overheidsorganisaties het slechtst presteren

“De bevindingen van dit onderzoek zijn zeer verontrustend. Medewerkers handelen onveilig, waardoor organisaties aan grote risico's worden blootgesteld", zegt Kai Roer, chief research officer van KnowBe4. “Shadow IT heeft een directe impact op het niveau van de security culture. Om dit te bestrijden moeten organisaties zich concentreren op het versterken van hun security culture door de security awareness van hun medewerkers te verhogen. Het is vooral belangrijk dat medewerkers begrijpen dat onveilige handelingen de reputatie van de organisatie negatief kunnen beïnvloeden, en dat ze daarvoor verantwoordelijkheid moeten nemen.”

Klik hier voor inzage in de bevindingen van het onderzoeksrapport van KnowBe4 Research.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in