Overslaan en naar de inhoud gaan

Beheer van cloudkosten staat bovenaan de lijst van organisaties

Het coördineren van een complexe IT-infrastructuur kan ontmoedigend zijn. Terwijl organisaties proberen een balans te vinden tussen het behouden van IT-diensten op locatie en het overstappen naar de publieke cloud, is er een logisch compromis ontstaan: de hybride cloud.

Hybride aanpak
Bedrijven zoeken vaak naar een balans tussen het behouden van IT-diensten op locatie en de overstap naar de public cloud. Daarom is er een logische middenweg ontstaan: de hybride cloud. Dit cloudmodel combineert publieke en private cloud tot één samenhangende omgeving, waardoor je gebruik kunt maken van pay-per-use prijzen, de schaalbaarheid en flexibiliteit van cloud computing en de beveiliging van toegewijd hardware. Volgens Flexera kiest 82% van de bedrijven voor deze hybride aanpak, waarbij zowel publieke als private clouds worden gebruikt.

Voordelen
Het gebruik van de hybride cloud biedt verschillende voordelen, zoals de mogelijkheid om kosten te besparen door het gebruik van publieke cloudresources voor minder gevoelige gegevens, terwijl gevoelige gegevens veilig worden bewaard op private clouds. Bovendien maakt de hybride cloud het gemakkelijker om te voldoen aan regelgeving en wetgeving met betrekking tot gegevensbeveiliging en privacy. Andere voordelen zijn de flexibiliteit en schaalbaarheid van cloud computing, die organisaties in staat stellen om snel en efficiënt op veranderende bedrijfsbehoeften te reageren.

Uitdagingen
Hoewel de hybride cloud voordelen biedt, kan het ook complexiteit en operationele frictie creëren die de digitale transformatie-inspanningen van een organisatie kunnen vertragen. Beveiliging, het beheer van clouduitgaven en governance worden beschouwd als de drie grootste uitdagingen bij het gebruik van de cloud. Daarnaast kunnen ongerealiseerde flexibiliteit, complexe IT-operaties en het onvermogen om risico's te beheersen het succes van de hybride cloudstrategie belemmeren.

De oplossing: HPE GreenLake platform
Het HPE GreenLake platform biedt een oplossing voor deze uitdagingen door cloudservices te leveren op locatie, colocatiefaciliteiten en datacenters en door middel van een geïntegreerd softwareplatform - HPE GreenLake - waarmee je jouw gehele hybride omgeving kunt beheren en controleren. Dit platform maakt het gemakkelijker om te voldoen aan regelgeving en wetgeving met betrekking tot gegevensbeveiliging en privacy, terwijl het tegelijkertijd helpt om de complexiteit van de hybride cloud te verminderen en de flexibiliteit en schaalbaarheid van cloud computing te benutten.

Lees er meer over in onze Engelse whitepaper 'The cloud that comes to you'

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in