Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw in de IT: General manager Anna Noorda

Minder dan 18 procent van de mensen die in ons land in de ICT werken is vrouw. Dit percentage is onlangs gestegen met 3 procent. Ook blijft het aantal vrouwen dat een ICT-opleiding volgt in Nederland ook laag, zeker vergeleken met het Europees gemiddelde. Maar uiteraard zijn ze er wel. Deze keer Anna Noorda van Goodzo.

Welke functie heb je?

General Manager bij Goodzo.

Hoe ben je op deze positie terecht gekomen?

Eind 2018 ben ik via mijn netwerk benaderd om bij Goodzo te komen werken als General Manager.

Wat is het leukste aan je baan?

Het is heel tof om elke dag weer met een energieke club aan de slag te gaan om onze organisatie te laten groeien. De afwisseling in mijn werk, van het begeleiden van consultants tot het uitdiepen van onze klantrelaties en het vormgeven van onze marktpositie maakt dat ik in mijn rol ook kan blijven ontwikkelen.

Wat merk je als vrouw van de ict als mannenwereld?

De IT staat nog steeds algemeen bekend als een ouderwetse, trage branche. Maar dat is absoluut niet terecht. Iedereen die nog denkt bij IT aan die klassieke systeembeheerder in de Mart Smeets trui in de kelder, moet tegenwoordig nog eens kijken hoe het binnen onze branche eraan toegaat. IT is onderdeel geworden van de business en daarmee ook een belangrijke driver geworden voor de groei van organisaties. Daarmee is ook het traditionele beeld van mannen in de IT in plaats van vrouwen, verleden tijd. Er is zowel in de uitvoerende als adviserende kant veel ruimte en plek ontstaan voor drijfveren en competenties die passen bij zowel man als vrouw.

Hoe denk jij dat ervoor gezorgd kan worden dat meer vrouwen voor een carrière in tech kiezen?

Door IT en Tech te zien als een werkveld waar ‘wie je bent en wat je drijft’ minstens zo belangrijk is als technische skills en specifieke ervaring. De kracht om de verbinding te kunnen maken tussen business en IT is essentieel. Als je daarop gaat focussen is er een bredere doelgroep die zou willen werken in ons werkveld.

Wat wil je meegeven aan vrouwen die een carrière in de IT overwegen?

Go for it. Bouw een netwerk op, ga op pad en kijk wat er allemaal binnen de IT gebeurt. Tegenwoordig is zoveel binnen een organisatie vervlochten met IT, dat het werkveld echt breed genoeg is om ook daar een passende carrière in te vinden. En als je wilt weten waar je moet beginnen dan sta ik met veel plezier open om mijn netwerk met je te delen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee