Overslaan en naar de inhoud gaan

Tech in 2 minuten: Wat is Mendix Bootcamp Training?

De ontwikkelingen in de IT volgen elkaar razendsnel op, net als nieuwe producten en oplossingen. In deze rubriek wordt kort en bondig uitgelegd wat een product of oplossing doet en vooral wat je er als bedrijf mee kunt. Deze keer: Wat is Mendix Bootcamp Training?

Wat is Mendix Bootcamp Training?

Een op maat gemaakt trainingsprogramma waarin trainees in een aantal weken leren om apps te bouwen met Mendix. We hebben deze training opgezet vanuit de visie dat het voor organisaties belangrijk is om hun eigen slagkracht te verhogen, als het gaat om werken met Mendix. We leiden dus bestaande medewerkers op, in plaats van het werven van nieuwe mensen in een markt die enorm schaars is.

Wat kun je met Mendix Bootcamp Training?

Na het volgen van deze training zijn de medewerkers in staat om hun eigen digitale procesondersteuning te bouwen. Dit gebeurt in de vorm van crossplatform-applicaties, die direct integreren met andere bestaande bedrijfsapplicaties in het IT-landschap. Daarbij leveren ze tijdens de training al een werkende applicatie op, aan de hand van een relevante case binnen de organisatie.

Hoe werkt Mendix Bootcamp Training?

We maken de trainingen op maat, maar over het algemeen krijgen medewerkers één dag per week klassikale training, en wordt er verwacht dat ze een dag aan zelfstudie doen. Dit voor een periode van tien tot vijftien weken, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever. Die weken behandelen we theorie en praktijk, altijd aangepast naar de specifieke vraag van de organisatie.

Wat levert de Mendix Bootcamp Training een bedrijf op?

De mensen die IT-oplossingen bouwen zonder een diep technische achtergrond noemen we Citizen Developers. Binnen hun werk zijn ze vaak gelimiteerd door de mogelijkheden in tooling als Excel. Met Mendix geef je deze citizen developers een krachtige tool om hun automatiseringsdrift naar het volgende niveau te tillen. Deze bootcamp zorgt ervoor dat de citizen developer een basiscompetentie met de Mendix tooling ontwikkelt, en zijn of haar eerste app bouwt. Naast het leren omgaan met de tooling, heb je aan het eind van de training dus ook een werkend product.

Hoe onderscheidt dit zich van de concurrentie?

Er zijn twee andere aanbieders van een soortgelijke training, maar die wordt gegeven in de vorm van aaneengesloten dagen. Bijvoorbeeld vijf weken lang fulltime training. Dat werkt niet altijd voor iedereen, zeker niet als je ook nog ander werk moet doen. Wij verspreiden onze trainingsdagen over meerdere weken, waardoor we effectief maar een dag in de week klassikale training doen. Mooie bijkomstigheid is dat trainees meer tijd hebben om de informatie te verwerken, waardoor het leereffect gelijk of beter is dan een intensieve fulltime training.

Wat zijn de voordelen van de Mendix Bootcamp Training?

Dat hoop ik hierboven al te hebben uitgelegd, haha. Voor een organisatie betekent het meer slagkracht en meer flexibiliteit, maar ook het krijgen van een werkende applicatie op een relevante case. En daarnaast maken we de trainingen volledig op maat, zodat de informatie altijd aansluit bij de vraag van de organisatie.

Zijn er ook nadelen?

Na de training moet je actief blijven ontwikkelen met Mendix. Eén training kan nooit voor de volle 100% voorzien in het aanleren van nieuwe vaardigheden en competenties. Je moet blijven oefenen! Als je dat niet doet, verlies je alle opgedane kennis en ervaring weer. Ik heb dit een aantal keer zien gebeuren, iemand begint vol enthousiasme aan de training, maakt deze ook af, maar komt daarna in een positie waarin het lastig is tijd vrij te maken om te blijven oefenen. Het resultaat: na een paar maanden is alles weer vergeten. Het is heel belangrijk om met Mendix te blijven werken.

Is er nog iets anders opvallends te melden?

Om de groei met het Mendix-platform verder te ondersteunen, hebben wij ook interne Mendix Community Coaches die je een strategie helpen formuleren om Mendix zo goed mogelijk te laten integreren in je bestaande IT-infrastructuur. Ook denken ze mee over het opbouwen van capaciteit en het opzetten van een gestandaardiseerd en beheersbare process voor ontwikkeling, implementatie en operaties.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in