Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw is beter?; Voorkom technical debt bij wijziging in uw software stack!

Vaak is “nieuw” synoniem van “beter”. Maar bij de aanschaf van nieuwe (cloud) applicaties wordt vaak vergeten dat de resterende legacy systemen soms nog jarenlang dienst zullen blijven doen.

De uitwisseling van gegevens tussen “legacy” en “nieuw” (of tussen twee nieuwe applicaties) komt meestal pas aan bod als de vraag zich aandient. Soms betreft dat een vraag van een gebruiker om gegevens te combineren en in andere gevallen zal de vraag ontstaan omdat er een nieuw business-proces wordt ontwikkeld. Steeds vaker wordt tijdens een nieuwe analyse (in het kader van de volgende digitaliseringsslag) van bestaande bedrijfsprocessen duidelijk dat het delen van gegevens uit verschillende applicaties kan leiden tot meer efficiency en kostenbesparingen.

Tegelijkertijd worden in alle gevallen de integraties achteraf, als systemen al geïmplementeerd zijn, gebouwd en dit zorgt al bij oplevering van nieuwe applicaties voor een technical debt. En als er dan ook nog, zoals nu het geval is, er gebrek aan kennis of personeel is en iedereen in beslag genomen wordt door een crisis dan zal deze technical debt steeds zwaarder op de organisatie gaan drukken.

Langzamerhand begint door te dringen dat pas wanneer gegevens (data) eenvoudig uit te wisselen zijn, een ICT landschap flexibel en robuust wordt. Pas als het eenvoudig en veilig ophalen en combineren van gegevens uit verschillende systemen in het DNA van een IT architectuur zit kan veel sneller ingespeeld worden op nieuwe ontwikkelingen. En of dit nu via een API of andere technologie gaat, en of de applicaties on-premise of in de cloud staan is totaal onbelangrijk.

Als integratie specialisten weten wij als geen ander welke mogelijkheden bedrijven zien als wij weer een nieuwe integratie opleveren. Er worden minder fouten gemaakt, gegevens worden niet langer meerdere keren op verschillende plaatsen opgeslagen en het “inpluggen” van een nieuwe dienst of applicatie kan ineens veel sneller en veiliger.

Wilt u ook wel eens weten hoe uw ICT omgeving kan veranderen van rem naar reddingsboei?
Lees dan het whitepaper.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in