Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitale Transformatie = Keten Integratie

De term HaalCentraal is voor de Nederlandse overheid één van de sleutelwoorden voor het toekomstige IT beleid. Maar ook in het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en het onderwijs wordt meer en meer data bij de bron opgehaald wanneer het nodig is. En daar zijn goede redenen voor.

Op hoeveel plaatsen binnen uw organisatie liggen klantgegevens, voorraadgegevens, KvK informatie over uw klanten, partners en leveranciers etc. opgeslagen? En hoe vaak zijn dezelfde gegevens ook nog eens bij uw ketenpartners opgeslagen? Tellen we daar de bestanden bij op die dagelijks uitgewisseld worden om gegevens te delen tussen afdelingen binnen- en partners buiten de organisatie, dan is dat niet alleen inefficiënt maar het werkt ook nog eens veel fouten in de hand.

Door gegevens zo veel mogelijk direct bij de bron op te halen heeft u meer zekerheid over de juistheid en actualiteit van de gegevens en als u dit ook nog onderdeel van uw IT strategie maakt dan wordt het een stuk eenvoudiger om digitale transformatie initiatieven sneller en efficiënter te ondersteunen.

Organisaties kiezen er steeds vaker voor om nieuwe businessmodellen te creëren door diensten te combineren. Denk maar eens aan de (kleine) leverancier die producten aanbiedt via een grote webshop die ook zorgt voor opslag en verzending terwijl de bezorging en betaling weer door anderen verzorgt wordt. Of de gemeente die straks met één handeling alle overheids-instellingen die met een vergunning te maken hebben kan informeren. Geen “tweedehands” data, discussies over eigenaarschap of data die niet actueel is. Goedkoper, efficiënter en flexibeler.

Ieder voordeel heeft zijn nadeel.

Maar als uw stukje van de keten haperingen vertoond door een storing, een security lek of wat voor reden dan ook, dan zijn de partners aan beide zijden van de keten de dupe. Zeker nu er niet langer een kopie van de data is waarmee anderen nog even door kunnen werken, stopt de hele keten gegarandeerd. Ketenintegratie komt met enorme ketenverantwoordelijkheden en daar is niet iedereen zich van bewust.

Beleg uw zorgen

Met de juiste integratiepartners, die er hun business van hebben gemaakt om 100% veilige en altijd beschikbare koppelingen te bouwen en beheren, of zelfs uw complete digitale integratie infrastructuur voor u te beheren kunt u een belangrijk stuk van uw zorgen bij anderen neerleggen. Zodat u en uw staf zich kunnen concentreren op de zaken waar u goed in bent.

In het whitepaper 6 stappen voor een werkbare integratiestrategie komt niet alleen het strategisch belang van informatieketens aan bod, maar ook hoe u daar optimaal gebruik van kunt maken als u met de juiste partners samenwerkt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in