Beheer

Dit is een bijdrage van Enable U
Procesmanagement
De trends en ontwikkelingen in 2022 volgens Enable U

De trends en ontwikkelingen in 2022 volgens Enable U

'Door het personeelstekort moet er naar alternatieve oplossingen gezocht worden'

2 december 2022
Door: Enable U, partner

'Door het personeelstekort moet er naar alternatieve oplossingen gezocht worden'

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen om digitaal te innoveren. Welke trends en ontwikkelingen moeten we in de gaten houden? Enable U deelt hun visie op deze ontwikkelingen. Zodat je weer helemaal up-to-date bent.

CEO’s willen volgens Gartner maar drie dingen; Groei, Digitalisering en Efficiëntie. Dat is in de afgelopen decennia niet veranderd. Het ecosysteem waarin we dat moeten bereiken is natuurlijk wel sterk veranderd. En dus zal iedere ICT Manager telkens nieuwe manieren moeten vinden om hetzelfde te bereiken. Er zijn een aantal duidelijke ontwikkelingen te herkennen

Toenemend personeelstekort

Door het personeelstekort dat steeds grotere vormen aanneemt moet er naar alternatieve oplossingen gezocht worden. Hierdoor ontstaat een toenemende vraag naar selectieve outsourcing van diensten. Iemand in dienst nemen, opleiden tot specialist, certificeren en zorgen dat zij/hij specialist blijft is duur en is niet efficiënt. Selectief outsourcing zien we nu al gebeuren met security management en database beheer en dit zal zich uitbreiden naar bijvoorbeeld digitale integraties (as a service) en API Management.

Hybride IT, nog meer silo’s?

Meerdere cloud omgevingen, legacy applicaties die nog niet vervangen worden zorgen voor IT Silo’s. Software ketens tussen bedrijven, overheden en partners vragen juist om een goed geïntegreerde architectuur. De noodzaak voor integratie hoeft niet meer uitgelegd te worden en wij voorzien dan ook een toename van speciale integratie teams waar dit organisatie breed wordt geregeld.

Focus op filosofie in plaats van techniek

Decennia lang is vooral gekeken naar techniek om uitdagingen op te lossen. Dit heeft geleid tot het ontstaan van silo’s die tot op de dag van vandaag voor inefficiënte ICT zorgen waardoor groei en digitalisering moeizaam gaat. Een filosofie waar de nadruk ligt op het eenvoudig en veilig uitwisselen van gegevens zal iedere IT hype overleven en dus voor stabielere en efficiëntere IT architectuur zorgen waar innovatie eenvoudiger te realiseren is.

Techniek wordt niet minder belangrijk in 2022 en verder maar de manier waarop we het gebruiken zal langzaamaan veranderen.

Reactie toevoegen