Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdere uitbreiding datacentercapaciteit in Nederland

Door de groeiende vraag naar connectiviteits- en colocatiediensten wordt er op de Schiphol campus geïnvesteerd.

Met de aankoop van een perceel van 36.000 vierkante meter op Amsterdam Schiphol Campus, wordt er verder gebouwd aan een langetermijnvisie en naar de toenemende vraag van connectiviteit en datacentercapaciteit in Nederland. Op deze locatie kan een datacenter gebouwd worden met een geïnstalleerd IT-vermogen van meer dan 40 megawatt. Dat zal worden verbonden met de reeds bestaande datacenters op Schiphol. Klanten krijgen zo toegang tot een breed scala aan colocatie- en connectiviteitsoplossingen. Wat resulteert in directe verbindingen met netwerkproviders en cloud service providers. Dit zorgt op haar beurt voor low latency, veilige toegang, kostenbesparingen en verbeterde efficiëntie.

Groeiambities

"Datacenters zijn het hart van de digitale wereldeconomie en vormen daarnaast ook de basis van onze digitale communities. Onze klanten rekenen op ons om hun huidige én toekomstige groeiambities te ondersteunen en met deze nieuwe locatie op de Amsterdam Schiphol Campus vergroten we hun mogelijkheden. In nauw overleg met de lokale autoriteiten zorgen we ervoor dat dit toekomstige datacenter aan alle huidige eisen voldoet," aldus Vincent in 't Veld, Managing Director bij Digital Realty in Nederland.

Uitbreiding connectiviteit

Een toekomstig datacenter in Amsterdam betekent een verdere uitbreiding van PlatformDIGITAL®, het wereldwijde datacenterplatform van Digital Realty. Met deze uitbreiding kunnen klanten hun kritieke infrastructuur snel implementeren in het hart van een groeiende connected data community.

Daarnaast ondersteunt de investering de ambitie om een leidinggevende rol te blijven spelen in de ontwikkeling van de Nederlandse digitale economie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in