Overslaan en naar de inhoud gaan

Interxion biedt stageplekken aan ROC’s

Interxion: a Digital Realty Company gaat samenwerken met het ROC van Amsterdam en ROC van Flevoland om zo de nieuwe opleiding ‘Cloud & Infrastructure Technician’ op te zetten.

De samenwerking is onderdeel van een groter project genaamd Ruimte voor de Regio, waar ook ROC Noorderpoort uit Groningen bij betrokken is. Het project dient mbo-opleidingen een regionale invulling te geven.

Interxion is het eerste datacenterbedrijf dat zich aan de ROC’s verbindt, en wilt met deze samenwerking onder meer vanaf 2022 stageplekken aanbieden binnen hun datacentra en bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijsprogramma. Daarnaast worden gastlessen en rondleidingen verzorgd, zowel virtueel als fysiek binnen de ruimte die de coronamaatregelen toelaten.

Nieuwe opleiding
Cloud & Infrastructure Technician is een nieuwe opleiding binnen Expert IT Systems & Devices. Studenten kunnen zich in deze opleiding verder ontwikkelen met het oog op een carrière binnen de datacenterbranche. Dit vervult de behoefte van datacentra aangezien hier veel vraag is naar technischer geschoold ICT-talent.

Studenten lopen in hun tweede leerjaar een korte stageperiode en in hun derde leerjaar een langere stageperiode. Deze stages zijn onderdeel van de beroepspraktijkvorming, wat een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van de studenten. De opleiding zelf duurt in totaal drie jaar.

Voorbereid de arbeidsmarkt betreden
“Bij Interxion staan we voor talentontwikkeling, samenwerking met onderwijsinstellingen en omscholingsinitiatieven binnen de techwereld om zo onze behoefte aan goed opgeleid personeel te kunnen garanderen op de lange termijn”, vertelt Jeremy Dekker, HR Business Partner bij Interxion. “Dat blijkt ook uit andere samenwerkingen, zoals met TekkieWorden en het Data Center College van brancheorganisatie Dutch Datacenter Association. Het is daarom voor ons een logische keuze om met deze ROC’s samen te werken. We kijken ernaar uit om de studenten te verwelkomen en hen te ondersteunen bij hun ontwikkeling, zodat ze goed voorbereid en gedegen opgeleid de arbeidsmarkt betreden. Het liefst natuurlijk in onze datacentra.”

“Er is een enorme behoefte aan IT’ers met technische affiniteit gericht op de datacenterbranche”, vertelt Hubert Bol, Docent ICT Beheer bij het ROC van Amsterdam. “Bestaande opleidingen, zoals Expert IT, zijn helaas te breed georiënteerd voor wat datacentra zoeken. Studenten gaan bij de opleiding Cloud & Infrastructure Technician meer de diepte in, waar zij zich onder andere focussen op technieken binnen datacentra en de cloud. Door samenwerkingen met bedrijven als Interxion kunnen we de geïnteresseerde studenten klaarstomen voor een carrière binnen hun gewenste vakgebied. We zijn enorm trots dat we zo onze studenten een opleiding met goede aansluiting op de arbeidsmarkt kunnen bieden.”

Het uitgangspunt is om in eerste instantie de nieuwe opleiding aan te bieden op het ROC van Amsterdam en ROC Noorderpoort.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in