Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe bevorderen wij de diversiteit in onze organisatie?

Diversiteit en inclusiviteit staan nog steeds hoog op de agenda van bedrijven, maar zijn niet altijd zichtbaar op de werkvloer. Toch is een representatieve afspiegeling van de samenleving noodzakelijk om aansluiting te houden op de maatschappij. Melissa Scholten, Communications Manager, deelt wat Interxion Digital Realty onderneemt om diversiteit en inclusiviteit te bevorderen.

Wat zijn jullie kernwaarden en hoe komen die tot uiting?

Een van onze belangrijkste kernwaarde binnen onze organisatie is Teamwork: en daarbij is een divers, inclusief en vooral veilig team hartstikke belangrijk. Wij hebben meer dan 290 locaties wereldwijd, en iedereen moet zich veilig en geaccepteerd voelen binnen onze organisatie op elke locatie. Daar maakt ons managementteam zich hard voor, zowel op global als lokaal niveau. Binnen Nederland hebben wij ons eigen management, diverse afdelingen zoals Finance, HR, Sales en Projectmanagement. Met een mooie mix van verschillende mensen. Echter zien ook wij, net als in de IT sector in brede zin, dat dit niet een afspiegeling is van de maatschappij. Zo werken er in verhouding 25% vrouwen binnen ons bedrijf in Nederland. Om deze gender gap stukje bij beetje te kunnen dichten proberen wij hier regelmatig aandacht aan te schenken, diverse lange en korte termijn doelen te stellen en initiatieven te organiseren en steunen.

Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie werknemers zich welkom en veilig voelen?

Door dit veelvuldig te benoemen op diverse momenten van All Hands meetings tot aan andere interne communicatie. Wij hebben een uitgebreid introductie programma waarbij nieuwe collega’s kennis maken met alle afdelingen en ook met onze initiatieven op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Zo hebben we diverse ERG’s (Employee Resource Groups) zoals Digital Pride. En een global DEI Council opgericht door collega’s uit verschillende landen en afdelingen die de strategie bepalen & uitrollen op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Ook op lokaal niveau doen wij veel om onze medewerkers een gevoel van vertrouwen en veiligheid op werk te geven. We hebben zowel een mannelijke als vrouwelijke vertrouwenspersoon binnen onze Nederlandse organisatie, waarbij de één extern is en de ander een collega. Daarnaast start iedere nieuwe collega met onze basis regels: code of conduct, waarbij zaken als discriminatie een groot onderwerp zijn en we dit niet tolereren als organisatie.

Hoe is jullie organisatie in de afgelopen jaren veranderd onder invloed van diversiteit en inclusiviteit?

Op 1 februari hebben wij onze eerste vrouwelijke datacenter engineer verwelkomt in het team van Customer Operations. Een mooie mijlpijl, want het aanbod in vrouwelijke technici is schaars. We hopen dat er meer zullen volgen uiteraard en daar blijven we ons hard voor maken als bedrijf.

Welke uitdagingen hebben jullie ondervonden bij het bevorderen van diversiteit en inclusiviteit, en hoe zijn jullie die uitdagingen aangegaan?

Wij zien vooral bij de oprichting van communities nog wel wat uitdagingen. Denk aan de oprichting van Employee Resource Groups (ERG’s). Wij zijn een wereldwijde organisatie maar niet overal spelen bepaalde diversiteitsvraagstukken een grote rol. Neem bijvoorbeeld de ERG Digital Voces (Hispanic) – dit is met name bedoeld voor collega’s uit de Latijns-Amerikaanse community in Amerika. Onze collega’s woonachtig en werkzaam in Spanje zijn van harte welkom om bij deze ERG aan te sluiten, maar dit heeft een andere betekenis en beleving voor deze collega’s. Ik merk dat er ook een taboe rust op dissabilities. Of beter gezegd abillities. Niet alles is even zichtbaar, zowel op mentaal als fysiek vlak. En niet iedereen voelt zich comfortabel genoeg om uit de anonimiteit te treden. Dit zijn dus ook interne discussies die wij voeren met elkaar en ook waarover we met andere organisaties uit de branche mee praten. We kunnen veel van elkaar leren en door onderdeel te zijn van werkgroepen zoals de Wekrgroep Diversiteit & Inclusiviteit van NLDigital kunnen best practises en valkuilen gedeeld worden.

Welke tip of welk leermoment kunnen jullie meegeven aan organisaties die méér willen doen met diversiteit en inclusiviteit?

Doe mee aan initiatieven zoals Girls’Day. Dit is een landelijk open house evenement, elk jaar in april, geïnitieerd door VHTO met als doel meiden tussen 10 en 14 jaar te enthousiasmeren voor techniek en IT. Precies op dat moment dat zij een keuze gaan maken voor een studierichting. Wij doen dit nu al 5 jaar op rij en het is fantastisch.En qua intern zou ik zeggen ga de conversaties aan over deze onderwerpen. Praat met elkaar en start met kleine stapjes. Elk beetje kan een verschil maken in jouw organisatiecultuur. Stel een aantal realistische doelen en ga ervoor!

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in