Overslaan en naar de inhoud gaan

Digital Realty opent datacenter deuren voor scholieren op Girls’ Day

Donderdag 30 maart is het zo ver: Girls’ Day 2023. De dag waarop meer dan tweehonderd bedrijven in heel Nederland hun deuren openen om achtduizend meiden tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en IT. Net zoals voorgaande jaren, doet Digital Realty weer mee aan dit initiatief om meiden te enthousiasmeren voor de IT-sector. Dit jaar ontvangt Digital Realty een groep leerlingen van het Amsterdamse Spinoza Lyceum.

En dit jaar wellicht niet alleen met meiden, want er heeft ook een jongen interesse getoond in Girls’Day. Suma van Alphen, docent Biologie, Science en NL&T aan het Spinoza Lyceum, legt uit: “Deze keer doen wij voor de vijfde keer met een groep mee met het initiatief Girls’Day en dat we hebben voor het eerst meer dan 20 aanmeldingen! De meisjes hebben er ontzettend veel zin in, ze melden zich vrijwillig aan voor deze activiteit dus kiezen er gericht voor. Een unieke kans om achter de schermen te kijken van een bedrijf waar de leerlingen anders nooit aan gedacht hebben.”

De digitale infrastructuur in Nederland blijft zich ontwikkelen en de datacentersector blijft groeien. Juist door deze ontwikkelingen vindt Digital Realty het belangrijk om te blijven investeren in het aantrekken van nieuw talent. De organiserende bedrijven willen de interesse opwekken bij vooral jonge meiden om een Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM) opleiding te volgen, waardoor de techindustrie en datacenterbranche uiteindelijk aantrekkelijker wordt als toekomstig werkveld.

Melissa Scholten, Communications Manager bij Digital Realty: “Veel scholieren hebben nog geen goed beeld bij de datacentersector. Zo weten ze vaak niet wat datacenters precies doen of welke beroepen er allemaal mogelijk zijn binnen deze sector. Ook wordt nog vaak gedacht dat de IT-branche een mannenwereld is, maar door dit soort initiatieven hoopt Digital Realty de man-vrouw-kloof steeds meer te dichten.”

Het evenement is georganiseerd in samenwerking met Dell Technologies, Dutch Data Center Association en DJ University. De leerlingen krijgen op deze dag een rondleiding door het datacenter op het Science Park en de dag wordt afgewisseld met een muzikale keynote die wordt gegeven door DJ/Producer en influencer Noa Arrachart (bekend van TikTok). Noa: “Ik heb super veel zin om de leerlingen te vertellen over mijn grootste passie. En hopelijk kan ik ze net zo enthousiast maken als ik ben.”

Dell Technologies kijkt er elk jaar naar uit om samen met Digital Realty en de DDA Girls’Day te organiseren. Mariam Babou, Data Center Channel PreSales bij Dell namens ERG Women in Action: “Met veel plezier laten we de studenten zien hoe divers de wereld van techniek is, en hoe leuk het is om een carrière te hebben in deze branche.

Ook de Dutch Data Center Association (DDA), de branchevereniging voor datacenters, onderschrijft hoe belangrijk het is dat meiden op jonge leeftijd kennismaken met IT en techniek. “Als sector moeten we ervoor zorgen dat meiden ontdekken hoe ontzettend cool het is om binnen een datacenter te werken. Girls’ Day is daarom een zeer belangrijk initiatief om datacenters en IT onder de aandacht te brengen”, aldus Stijn Grove, managing director van de DDA.

Teaser Video Girls’Day 2023: https://www.youtube.com/watch?v=yt-6LdCC1XM

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in