Overslaan en naar de inhoud gaan

Digital Realty en de Dutch Data Center Association introduceren een spreekbeurtpakket

De Dutch Data Center Association (DDA) gaat in samenwerking met Digital Realty een spreekbeurtpakket uitbrengen. Het pakket wordt aangeboden aan basisschoolleerlingen van groep 5 tot 8, en is vrij te downloaden door de leerlingen zelf of docenten op de website van de DDA.

Tegenwoordig komen kinderen al op jonge leeftijd in aanraking met digitale apparaten zoals smartphones en tablets. Kinderen hebben echter geen idee welke technische wereld hierachter schuilt. Door middel van een zorgvuldig samengesteld spreekbeurtpakket hopen beide partijen meer kennis en interesse bij jonge kinderen op te wekken voor de datacenterbranche. De informatie rondom datacenters en de cloud wordt in het pakket op een duidelijke, eenvoudige en verantwoordelijke manier uitgelegd.

Melissa Scholten, communicatiemanager bij Digital Realty geeft aan:

“Ik kwam een paar maanden geleden op het idee dankzij een collega om een spreekbeurtpakket te ontwikkelen. De dochter van één van onze engineers wilde namelijk graag een spreekbeurt houden over datacenters, alleen kon zij weinig informatie/beeldmateriaal vinden dat gericht was op kinderen. Ik heb geholpen met de middelen die ik tot mijn beschikking had en werd hierdoor getriggerd. Daarom heb ik contact opgenomen met de DDA, aangezien zij zich onder andere inzetten voor de bekendheid van datacenters in Nederland én veel aandacht hebben voor het onderwijs. Door deze samenwerking dragen wij bij aan het bekender maken van de wonderlijke wereld achter de cloud bij kinderen en hun ouders.”

Kinderen ontdekken de datacenterwereld

Het spreekbeurtpakket bevat een PowerPoint, een flyer met extra uitleg en een virtuele tour door een datacenter. Op deze manier wordt het voor kinderen duidelijk wat het internet inhoudt, wat een datacenter precies doet en op welke manier zijzelf ook gebruik van maken van de diensten van een datacenter. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het spelen van games, chatten met vrienden of het kijken van series. De kinderen worden gestimuleerd om - uiteraard met het gebruik van internet - zelf op zoek te gaan naar meer informatie om hun spreekbeurt vorm te geven en voor te bereiden.

Pim Kokke, Beleidsmedewerker Onderwijs/Werkgelegenheid bij DDA voegt toe:

“Als branchevereniging vinden wij het belangrijk om iedereen eraan te herinneren dat het internet en cloud niet vanzelfsprekend zijn. Die boodschap delen we aan politici, de samenleving en aan de jeugd. Kinderen zijn van nature heel nieuwsgierig en zijn daarnaast – letterlijk – de wereld nog aan het ontdekken. En aan deze ontdekkingsreis willen wij natuurlijk op een verantwoordelijke manier bijdragen. Daarom willen we met dit spreekbeurtpakket de digitale kennis van kinderen nog verder vergoten.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in