Overslaan en naar de inhoud gaan

Digital Realty en Ciena: samenwerking voor ‘bewuste connectiviteit’

De verschuiving naar thuiswerken en werken op afstand, samen met het toenemende gebruik van toepassingen met hoge bandbreedte, betekent dat bedrijven en gemeenschappen nu meer dan ooit afhankelijk zijn van datacenters en netwerkinfrastructuur. Nu de vraag blijft toenemen, werken Ciena en Digital Realty samen om diensten op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier op te schalen.

Recent onderzoek toont aan dat veel klanten nu thuis een breed scala aan toepassingen met hoge bandbreedte gebruiken, vooral tijdens traditionele werkuren. Het gaat hier om allerlei toepassingen, van werktoepassingen, zoals videoconferenties, tot streamingdiensten, sociale netwerken en cloudgaming, die veel meer vereisen dan de bandbreedtelimieten voor downloaden en uploaden. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat meer dan 80% van de consumenten vindt dat ze een betere internetservice nodig hebben en 43% van de klanten is van plan om hun pakketten binnen twee jaar te upgraden.

Hoewel de eisen van eindgebruikers nog nooit zo groot zijn geweest, staan organisaties en hele landen onder niet aflatende druk om te voldoen aan strikte milieurichtlijnen voor al hun activiteiten en infrastructuur. Bovendien is er een sterke verwachting bij overheden, belanghebbenden, werknemers en consumenten dat alle leveranciers van bedrijven en technologie moeten handelen op een manier die maatschappelijk verantwoord en inclusief is en in overeenstemming is met de principes van diversiteit in al zijn vormen.

Ciena en Digital Realty delen deze waarden ook, dus we werken samen om netwerk- en datacentercapaciteit en -prestaties te leveren die de volgende generatie gebruikers en toepassingen en gebruiksscenario's met hoge bandbreedte ondersteunen. Onze aanpak, die zou kunnen worden omschreven als ‘bewuste connectiviteit’, omvat een reeks principes en activiteiten die erop gericht zijn de datacenterinfrastructuur en netwerkverbindingen duurzamer, efficiënter en zo maatschappelijk verantwoord mogelijk te maken.

Samenwerken om datacenters duurzamer te maken

Datacenters kunnen een belangrijke bron van energieverbruik zijn voor technologiebedrijven. Ze hebben immers stroom nodig voor al die supersnelle netwerkverbindingen, enorme rekken met apparatuur, HVAC- en koelsystemen en alle andere bedrijfsmiddelen. Dus wat kan datacenters zo duurzaam (en verantwoord) mogelijk maken? Ciena en Digital Realty weten dat er nog werk aan de winkel is om datacenters energiezuiniger te maken. Daarom werken de twee bedrijven samen en doen ze er alles aan om de visie van ‘bewuste connectiviteit’ te realiseren. De belangrijkste strategie die Digital Realty (in Europa voorheen bekend als Interxion) gebruikt om zijn datacenters duurzamer te maken, omvat nieuwe optische innovaties om datacenters met een hogere dichtheid te creëren die de capaciteit en prestaties maximaliseren op de meest ruimte- en energiezuinige manier. Hier spelen de hogesnelheidsoptica van Ciena een rol, waardoor Digital Realty apparatuur en datacenterlocaties kan verbinden met apparatuur die zeer efficiënt en schaalbaar is, om zo duurzame en toekomstbestendige datacenteractiviteiten te ondersteunen.

Hieronder staan enkele stappen die Digital Realty en Ciena samen nemen om deze missie uit te voeren.

Ten eerste: oude gebouwen hergebruiken (evenals nieuwe gebouwen bouwen)

We zijn allemaal gewend aan de boodschap 'hergebruiken, recyclen, verminderen' en als het gaat om datacenterlocaties en -gebouwen doet Digital Realty dit op grote schaal. In sommige gevallen betekent dit het hergebruiken van historische gebouwen, zoals een oude schuilkelder uit de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk en een in onbruik geraakte fabriek in het VK. Waar mogelijk past Digital Realty zich aan, voert optimalisaties uit en overwint uitdagingen met betrekking tot gebouwen die voorheen een andere functie hadden. Digital Realty is er trots op om de eerste datacenterbeheerder te zijn die vanaf juli van dit jaar één gigawatt IT-capaciteit aan certificeringen voor duurzame gebouwen heeft behaald.

Ten tweede: kies voor groene energie en koelsystemen

Een andere coole manier waarop Digital Realty de CO2-uitstoot vermindert, is door een Aquifer Thermal Energy Storage-systeem (ATES) te gebruiken op de Amsterdam Schiphol Campus. Hierdoor wordt de uitstoot geminimaliseerd en wordt koel water van 160 meter onder de grond gehaald om het datacenter af te koelen. Het water keert dan terug naar het grondwaterpeil waar het snel afkoelt, zodat het water koud is en de ideale temperatuur heeft wanneer het weer wordt opgepompt.

Naast deze oplossing heeft Digital Realty een nieuwe rivierkoeloplossing op de Marseille Campus van het bedrijf in Frankrijk. De koeloplossing van € 15 miljoen, die tot 30 keer energiezuiniger is dan traditionele koelsystemen, zal jaarlijks 22 MW hernieuwbare energie produceren en tegelijkertijd de emissie van 795 ton CO2 verminderen, wat het equivalent is van elk jaar 5.500 bomen planten.

(Misschien is het ook interessant om te weten dat 100% van Digital Realty-energie afkomstig is van hernieuwbare bronnen, wat een nieuwe norm is voor de industrie.)

Ten derde: gebruik de meest geavanceerde en efficiënte technologieën

We willen allemaal 24/7 verbonden zijn, wat heeft geleid tot een exponentiële toename van de netwerkcapaciteit in de afgelopen 10 jaar. In de context van het datacenter moeten netwerkverbindingen tussen apparatuur en locaties ook supersnel en constant beschikbaar zijn om de hoogste kwaliteit van diensten voor eindgebruikers te garanderen en om ervoor te zorgen dat de nieuwste generatie apps en diensten (inclusief 5G) effectief wordt ondersteund. De uitdaging voor datacenterproviders is om deze snelle connectiviteit te leveren en tegelijkertijd ruimte en energieverbruik zoveel mogelijk te beperken. Digital Realty gebruikt voor dit doel optische innovaties van Ciena. In de afgelopen 10 jaar heeft Ciena grote investeringen gedaan om netwerken compacter, efficiënter en krachtiger te maken.

De ruime ervaring van Ciena op het gebied van hogesnelheidsoptica blijft de mogelijkheden van optisch transport herdefiniëren door netwerken te creëren die niet alleen kunnen worden geschaald, maar ook kunnen worden geprogrammeerd om zich aan te passen aan veranderende verkeersbehoeften. De nieuwste optische innovatie van het bedrijf – WaveLogic 5 Extreme – levert een 3x grotere transportcapaciteit per vezel, 80% minder stroom per getransporteerde bit en een 85% kleinere voetafdruk van apparatuur in vergelijking met 100G/200G-oplossingen. De verbetering van de energie- en ruimte-efficiëntie van elke opeenvolgende WaveLogic-generatie heeft netwerkproviders in staat gesteld de hoeveelheid CO2-uitstoot tussen 2012 en 2021 met 4,5 miljoen ton te verminderen.

En als laatste (maar zeker niet minder belangrijk): hergebruik warmte

Digital Realty distribueert overtollige warmte uit zijn AMS5-datacenter naar bedrijventerreinen in de regio Schiphol-Rijk bij Amsterdam. Dit project is een samenwerking met Polderwarmte, een Nederlands energiebedrijf dat bedrijven voorziet van 45.000 GJ aan warmte. Door gebruik te maken van overtollige warmte uit het datacenter bespaart het project jaarlijks 1,5 miljoen kubieke meter gas. Het project kan in de toekomst tot 75.000 GJ restwarmte voor bedrijven leveren, wat een verwachte besparing van 2,5 miljoen kubieke meter gas oplevert. Sinds 2015 werkt Digital Reality samen met Stockholm Exergi voor warmteterugwinning en koeling in het STO6-datacenter. Warmte die uit het datacenter wordt teruggewonnen, wordt teruggevoerd naar Stockholm Exergi, waar het grote warmtepompen binnengaat die stadsverwarming produceren voor duizenden woningen in de buurt.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid is een topprioriteit voor zowel Digital Realty als Ciena. Dit wordt aangetoond door de toewijding van beide bedrijven aan onderwijs, diversiteit en het teruggeven aan gemeenschappen over de hele wereld.

De inzet van Ciena voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en diversiteit

Bij Ciena worden werknemers via programma's zoals Ciena Cares voor vrijwilligerswerk en fondsenwerving beloond met evenveel vrije tijd, wat resulteerde in 34.000 uur vrijwilligerswerk in 2021, waarbij meer dan $ 2,5 miljoen werd ingezameld voor gemeenschappen over de hele wereld. Andere initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen van Ciena zijn onder meer Digital Inclusion, een initiatief om achtergestelde gemeenschappen over de hele wereld met elkaar te verbinden. Via een reeks onderwijsinitiatieven, waaronder de Ciena Solutions Challenge, worden nieuwe en betere carrièremogelijkheden voor jonge mensen over de hele wereld gestimuleerd op basis van IT-vaardigheidstrainingen. Intern moedigt Ciena diversiteit in al zijn vormen aan op basis van de 'People Promise' van het bedrijf, die het welzijn en de gelijkheid van werknemers bevordert door middel van onze Initiatieven op het gebied van diversiteit, inclusie en saamhorigheid, waaronder medewerkersgroepen die een divers personeelsbestand vertegenwoordigen en trainingsprogramma's met betrekking tot bewuste inclusie.

De strategie voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en DEI-programma's van Digital Reality

Digital Realty geeft op een aantal innovatieve manieren iets terug aan de gemeenschap. In een dergelijk project werkt het bedrijf samen met de Oostenrijkse overheid om een nabijgelegen ziekenhuis te verwarmen met behulp van overtollige warmte van de datacentercampus van het bedrijf in Wenen. Net als Ciena is Digital Realty ook actief betrokken bij een aantal onderwijsinitiatieven die erop gericht zijn jongeren voor te bereiden op een loopbaan in de datacenterindustrie. Een van die initiatieven in Nederland is het organiseren van een Meisjesdag waarbij jonge meisjes in de leeftijd van 10 - 14 jaar een dag in het datacenter doorbrengen om de spannende banen in de wereld van het internet te zien.

Wat diversiteit betreft, bouwt Digital Realty ook aan een inclusieve organisatie waar alle medewerkers in staat worden gesteld hun potentieel te bereiken en waar diversiteit wordt gewaardeerd als een manier om gelukkigere, creatievere en beter presterende teams te bouwen. Naast meerdere medewerkersgroepen is er een door medewerkers geleide wereldwijde DEI-raad die hun eigen strategie ontwikkelt om de organisatie en haar partners nog inclusiever en diverser te maken.

Neem contact op
Als u interesse hebt en graag meer informatie wilt over hoe Ciena en Digital Realty samenwerken om bewuste connectiviteit te leveren, neem dan contact op: digitalrealty.nl/contact of ciena.com/contact-us

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in