Overslaan en naar de inhoud gaan

Optimaliseer uw kosten bij migratie naar Google Cloud

Dit artikel gaat over het optimaliseren van kosten bij het migreren van uw resources en applicaties naar Google Cloud. Om kosten te besparen is het belangrijk om efficiënt gebruik te maken van uw cloud resources. Het artikel bespreekt verschillende tips en principes die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat uw cloud-uitgaven transparant zijn en binnen uw budget blijven.

De tips omvatten het optimaliseren van gegevenskosten, het gebruik van cloudopslagklassen, het minimaliseren van computing kosten en het gebruik van kortingen voor verplicht en langdurig gebruik. Het artikel benadrukt het belang van een goede basis om uw reis naar de cloud te beginnen en de kosten van uw IT-infrastructuur te beheersen.

"Gebouwen die aan slecht weer zijn blootgesteld, hebben een goede fundering nodig."

Uw reis naar de cloud moet beginnen op een goed fundament. Zoals gebouwen zijn blootgesteld aan slecht weer, zijn ook de kosten van de IT infrastructuur van bedrijven kwetsbaar voor incidentele of onverwachte kosten.

Om u een idee te geven: overgeprovisioneerde resources, ongebruikte resources of parttime ongebruikte resources spelen allemaal een rol bij het gebruike budget aan het einde van de maand. Toch zijn deze resources een gemakkelijke manier voor kostenbesparing, omdat ze eenvoudig kunnen worden teruggeschroefd of stopgezet. Om uw cloudresources zo efficiënt mogelijk te gebruiken, is het essentieel te begrijpen dat u betaalt voor wat u ter beschikking stelt.

Om te voorkomen dat u aan het eind van de maand wordt verrast door een hoge rekening, worden in dit artikel enkele van de beste tools, praktijken en principes verzameld die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat uw uitgaven in de cloud transparant zijn, worden bijgehouden en binnen uw maximum budget blijven.

Aanpak van kostenoptimalisatie

Cloud Migratie Tip 1: Optimaliseren van gegevenskosten

Gegevens zijn de nieuwe olie, maar de verfijning ervan maakt ze waardevol. Het gebruik van Google Cloud's BigQuery voor gegevensback-ups en -analyse heeft grote voordelen voor uw bedrijf. BigQuery is Google Cloud's serverloze, kosteneffectieve en multi-cloud datawarehouse dat is ontworpen om u te helpen big data om te zetten in waardevolle zakelijke inzichten. U kunt datasnapshots vastleggen die gegevens in een BigQuery-tabel bewaren door essentiële beleidseisen aan bedrijfsbehoeften te implementeren.

Door de Table Snapshot-functionaliteit in te zetten, kan het bedrijf bovendien alleen de gegevens vastleggen die zijn veranderd sinds de centrale back-up werd gemaakt. Deze aanpak verlaagt de kosten en verhoogt de transparantie over welke gegevens in de loop van de tijd zijn gewijzigd.

Cloud Migratie Tip 2: Cloud Storage Classes

Verschillende gegevens dienen verschillende doelen. Een juiste classificatie van gegevens leidt tot een betere scheiding en minimale kosten. De voor een object ingestelde opslagklasse is van invloed op de beschikbaarheid van het object en het prijsmodel.

Google Cloud biedt vier opslagklassen: Standard, Nearline, Coldline en Archive. Elke klasse moet worden geconfigureerd om gegevens op te slaan van de meest gebruikte tot gegevensarchieven en online back-ups, wat uiteindelijk leidt tot disaster recovery in de cloud.

Cloud Migratie Tip 3: Minimaliseren van Computing kosten

Een kosteneffectieve oplossing als het gaat om rekenkracht is het gebruik van Spot VM's. Spot VM's zijn instances die de Compute Engine-capaciteit overschrijden. Google Compute Engine is de Infrastructure as a Service-component van het Google Cloud Platform. Spot VM's zijn de perfecte oplossing voor fouttolerante en niet-productiewerklasten, aangezien Compute Engine Spot VM's preventief kan stoppen of verwijderen wanneer het die capaciteit moet terugwinnen.

Het gebruik van deze instances kan ten minste 60% korting garanderen, en het kan oplopen tot 91% voor specifieke machinetypes en GPU's - in vergelijking met de on-demand standaard VM's. Kleinere kortingen voor lokale SSD's zijn ook mogelijk.

Cloud Migratie Tip 4: Kortingen voor verplicht gebruik en kortingen voor langdurig gebruik

Bovendien biedt Google Cloud kortingen in ruil voor een verbintenis om gedurende een bepaalde periode een minimum aan resources te gebruiken. Bij aanmelding voor Commitment Use Discount kunnen de meeste resources zoals machinetypes of GPU's tot 57% korting krijgen, terwijl de prijzen van machines met geheugenoptimalisatie tot 70% kunnen dalen.

Bovendien bieden kortingen voor langdurig gebruik kortingen op resources die meer dan 25% van een factureringsmaand worden gebruikt en geen andere kortingen krijgen. Een korting wordt automatisch toegepast voor elk uur dat de resource voortdurend wordt gebruikt. Tegelijkertijd neemt de korting stapsgewijs toe en kan een korting van 30% worden toegepast op de instances die de hele maand draaien.

Tips bij het prioriteren van aanbevelingen

Omdat de Google Cloud-catalogus van services en tools zo uitgebreid is, is het cruciaal dat u weet waar u uw inspanningen op moet richten. Daarom is het stellen van prioriteiten bij aanbevelingen voor kostenoptimalisatie cruciaal om ervoor te zorgen dat de omgeving up-to-date blijft en tegelijkertijd kosteneffectief is. Strategieën zoals het beëindigen van ongebruikte resources, kortingen voor gecommitteerd gebruik, het gebruik van aangepaste machinetypes of het gebruik van de juiste opslagklasse leveren hoge besparingen op terwijl ze weinig inspanning vergen.

Voordat echter naar de cloud wordt gemigreerd, moeten complexere taken, zoals het gebruik van Managed Services, het gebruik van spot-VM's of het ontwerpen van de infrastructuur voor het gebruik van cloud-native diensten, grondig worden overwogen, omdat zij helpen bij het verlagen van de kosten, terwijl zij veel inspanning vergen.

Bij de overstap naar de cloud is het van cruciaal belang te begrijpen dat de migratie van diensten niet ten koste gaat van de kwaliteit. Integendeel, cloud computing zal de werking van uw bedrijf volledig veranderen. U controleert de kosten door budgetten, quota en waarschuwingen in te stellen en duidelijk te definiëren wie welke dienst gebruikt. Dit alles is toegankelijk via ingebouwde rapporten en kostenverdelingen die alle nodige informatie verschaffen over gebruik en kosten.

Twijfelt u nog of u uw reis naar de cloud wilt beginnen? Op 22 maart organiseren we 2 webinars met tips & tricks over security & change management bij cloud migraties.

key-areas-cloud-migration-webinars-devoteam
key-areas-cloud-migration-webinars-devoteam

1️⃣ Google Cloud Migration with Security in Mind – Best Practices and Tools
? Learn about the importance of security and best practices for a secure migration to the cloud. Register here

2️⃣ The Change Management Aspects of Google Cloud Migration
Discover the essential steps for managing change during cloud migration. Register here

Aarzel ook niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om u te begeleiden bij uw Google Cloud plannen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in