Overslaan en naar de inhoud gaan

De Menken keuken profiteert van krachtige performance

De Menken keuken is een familiebedrijf dat nu door de tweede Menken-generatie wordt geleid. Al vier decennia lang leveren ze voedingsmiddelen zoals spreads, sauzen, verpakte vleeswaren en carpaccio aan grote retail-, horeca- en cateringbedrijven in Nederland. Sinds een aantal jaar zijn ze ook steeds meer in andere landen te vinden. Technologie en automatisering spelen een belangrijke rol bij het ontwerpen en fabriceren van de producten.

De Menken heeft jarenlang gewerkt met een IBM AS400 en een I-Make ERP-systeem. Deze systemen voldeden niet meer, waren verouderd en de support op de systemen liep af. Het was dus tijd om te innoveren en digitaliseren. Arno Sanberg, ICT Manager: “Voor ons was het van belang dat de productie zo min mogelijk last zou ondervinden van het vernieuwen van onze IT-infrastructuur. Productie is just-in-time, dus als er IT downtime is, loopt de productie snel helemaal vast. Het hele bedrijf leunt op onze automatisering.”

Moderne, high performance omgeving
Het allerbelangrijkste voor de nieuwe infrastructuur bij de Menken keuken was de uptime. Na gesprekken met Dell Technologies koos de klant voor een on-premise omgeving. In de nieuwe omgeving vindt op storage-niveau replicatie plaats, waardoor de data op beide locaties beschikbaar is. Het doel was om redundantie, betrouwbaarheid en zoveel mogelijk automatisering in te bouwen. Daarom is er, naast het inzetten van Dell EMC-hardware, gekozen voor de virtualisatieproducten van VMware om HA-functionaliteit te automatiseren.

Binnen de aangeboden oplossing wordt zo slim mogelijk omgegaan met de licenties, resources en het beschikbare budget, zonder concessies in functionaliteit. “Onze performance is met meer dan 150% omhoog gegaan en ons remote desktop-geheugen met 200%. “Dell Technologies levert meer dan alleen zijn producten en adviseert ons gericht. Daarbij is de toewijding van een ‘Dell only partner’ zoals IT creation iets wat we zeer waarderen. Zij hielpen ons om onze gehele IT-infrastructuur over te zetten op Dell Technologies. Wij hebben nu echt een moderne en indrukwekkende IT-omgeving”, aldus Arno Sanberg.

Lees het volledige verhaal over de De Menken keuken op het blog van Dell Technologies

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in