Overslaan en naar de inhoud gaan

De intelligentie van de volgende generatie pc's

Door culturele verschuivingen geven bedrijven steeds meer prioriteit aan flexibele werkroosters en bevorderen ze decentrale werkplekken. Dit is allemaal mogelijk dankzij nieuwe innovaties en investeringen in technologie die werknemers in staat stellen productiever te zijn en meer samen te werken, Waardoor de duurzaamheid van hybride werk verder wordt versterkt.

Investeren in technologie betekent investeren in het algehele welzijn van uw mensen. Volgens onze studie “Brain on Tech 2020” kunnen werknemers 37 procent meer bereiken op een werkdag als ze technologie gebruiken die niet alleen nieuwer is, maar ook wordt ondersteund met moderne, responsieve en intelligente software en diensten. De voordelen zijn tweeledig - goede technologie heeft ook een positieve invloed op het gevoel van werknemers - in sommige gevallen gelijk aan het kijken naar video's van puppies.

Een herdefinitie van de pc-ervaring
Met de komst van het hybride werken vertrouwen sommige organisaties op ‘one-size-fits-all’-technologie om te voldoen aan de behoeften van medewerkers. Daarbij zijn sommige mensen fysiek aanwezig op kantoor en anderen bevinden zich op afstand. Terwijl veel bedrijven nog bezig zijn met het evalueren van de richtlijnen voor kantoor versus op afstand werken zijn werknemers aan het switchen tussen werkplekken en apparaten met daarbij beperkte toegang tot IT-afdelingen - als dat überhaupt al mogelijk is. Dit zorgt vaak voor frustratie wanneer ze te maken hebben technisch problemen.

Apparaten voor hybride werkomgevingen moeten de manier waarop mensen werken verbeteren. Deze hybride werkstijl stelt hogere eisen aan onze pc's: talloze videovergaderingen en voortdurende multi-tasking vragen om slimmere en beter presterende systemen. Het mag duidelijk zijn dat onze ervaring niet langer alleen maar gebonden is aan de pc zelf: een hoogwaardige pc-ervaring moet ook worden ondersteund door een betrouwbaar ecosysteem dat elk contact van de werknemer met het apparaat verrijkt. Dit is van invloed op de ervaring wanneer we ons tussen de verschillende werkplekken verplaatsen van huis, onderweg, naar kantoor en weer terug. Hoewel er nog veel werk aan de winkel is, hebben we grote stappen voorwaarts gemaakt. Kunstmatige intelligentie is een voorbeeld van hoe technologie naadloos elk aspect van de pc-ervaring verbetert.

Intelligente technologie, ontworpen voor pc’s
De groei van AI is essentieel in de evolutie van de pc. De AI-mogelijkheden moeten gericht worden op de persoon. Met deze toegevoegde laag wordt de pc persoonlijker dan ooit. AI minimaliseert onnodige wrijving en creert een op maat gemaakte en persoonlijke ervaring en stelt dienstverleners in staat componenten ‘out-of-the-box’ te kunnen aanpassen. Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg. AI zorgt ook voor praktische verbeteringen in bijna elk aspect van de pc: het heeft niet alleen invloed op hoe u verbinding maakt, samenwerkt en presteert, maar ook op uw uiterlijk en stem.

Dell bereikt dit met Dell Optimizer, een AI-gestuurde, veilige en beveiligde software die ontworpen is voor het verzorgen van een intelligente en gepersonaliseerde ervaring.

Freecon AG, een IT-bedrijf in Zwitserland en klant van Dell, heeft gebruik gemaakt van de technologie. Dario Ladu, een systeemingenieur bij Freecon AG, verklaarde: "Alles wat me productiever maakt - en dat is precies wat Dell Optimizer doet - geeft ons een enorm concurrentievoordeel."

Hier volgen enkele Dell-specifieke voorbeelden van hoe onze benadering van AI achter de schermen werkt om de pc-ervaring te herdefiniëren:

  • Luidruchtige onderbrekingen zijn verleden tijd Met het besef dat werk altijd en overal plaatsvindt in het achterhoofd, kan omgevingsgeluid virtuele vergaderingen negatief beïnvloeden. Hierdoor ontstaat een pijnlijke en stressvolle situatie voor de werknemer. Met behulp van AI-versnellers kunnen we achtergrondgeluiden herkennen en verwijderen voor iedereen in het gesprek. Het helpt ook met de verbetering van de geluidskwaliteit: twee meter afstand klinkt nu als een halve meter afstand.
  • Regie over ‘what’s APPenning’ Door multi-tasking workflows kunnen de pc's van werknemers worden belast met te veel applicaties die gelijktijdig een beroep doen op prestaties. Onze AI analyseert het gedrag van gebruikers om de ervaring te vereenvoudigen. Het zal apps optimaliseren voor locaties met veel netwerkverkeer of prioriteit geven aan resources voor de applicaties die op dat moment binnen de workflow het belangrijkst zijn voor de gebruiker.
  • De wizard achter de schermen Onze AI verdeelt automatisch workloads tussen de grafische kaart en de processor zodat u ongestoord uw normale, dagelijkse routine kunt voortzetten. De AI analyseert hoe u gegevens gebruikt, wat uw belangrijkste applicaties zijn en hoeveel belasting dat op de processor legt, zodat u de beste prestaties uit uw pc kunt halen.
  • Opladen of niet laden Iedereen heeft verschillende gewoonten als het gaat om accugebruik: de één laat de laptop de hele dag in het stopcontact zitten, de ander werkt vanaf het vliegveld en maakt de hele accu leeg of vergeet ‘s nachts de laptop weer aan te sluiten. Met behulp van algoritmen kunnen we zien hoe vaak en wanneer gebruikers hun systemen opladen om de prestaties van de accu te optimaliseren en de gebruiksduur te verlengen.
  • Een privacywaakhond AI kan ervoor zorgen dat gegevens veilig blijven, zelfs wanneer mensen op afstand werken. De intelligente privacyfuncties in Dell Optimizer verbergen informatie op het scherm door te herkennen of iemand over uw schouder meekijkt.

AI-enabled verandering
Hoewel deze functies eenvoudig klinken, zijn de verbeteringen zeer geavanceerd in de nieuwe wereld van hybride werken. Onze eigen klanten ervaren aanzienlijke successen met behulp van AI. Om de productiviteit en efficiëntie in hun organisatie te vergroten, vooral tijdens kritieke momenten. Het begrip van hoe en waar we AI gebruiken om de pc-ervaring te verrijken staat nog in de kinderschoenen, maar het is wel een blijvertje. Met voortdurend onderzoek naar menselijk gedrag in de huidige hybride werkomgeving en de dynamische relatie tussen mensen en technologie, zullen er onschatbare inzichten ontstaan. Deze zullen de ontwikkeling van AI-mogelijkheden beïnvloeden en dat rijkt verder dan het apparaat.

Door Sarah Burkhart, Director Software and Experiences Product Management van Dell Technologies

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in