Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo stap je voorbereid over op Dynamics 365

Nog even en dan verloopt het verlengde support van Microsoft op Dynamics AX 2012. De hamvraag voor veel organisaties: wat nu? Gelukkig kun je overstappen op Dynamics 365. Kwestie van de boel verhuizen, toch? Ondanks dat we dit enthousiasme toejuichen, denken organisaties hier soms te makkelijk over. Zo is het in veel gevallen vooraf niet duidelijk welke factoren nodig zijn voor een succesvolle overstap. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid op weg te gaan.

In dit artikel nemen we je mee in wat de overstap naar Dynamics 365 behelst. Zo neem jij met realistische verwachtingen en de nodige motivatie afscheid van Dynamics AX 2012. En zie je de transitie niet als ‘moetje’, maar als kans om de organisatie vooruit te helpen.

Het perfecte moment voor verandering
Vooruitgang staat bij veel organisaties hoog op de agenda. Zo laat onderzoek onder ruim 1.000 IT-beslissers zien dat bijna vier op de tien organisaties businesskansen mislopen vanwege een ontoereikende IT-omgeving. Niet zo gek: om de business optimaal te ondersteunen en te kunnen meebewegen met de markt, heb je een up-to-date systeem nodig. Je moet altijd over de juiste informatie beschikken om wel of juist niet in te spelen op businesskansen die voorbij komen. Een verouderd systeem waarin je de juiste informatie niet snel boven tafel hebt, zit je in de weg. Zaak dus om hier verandering in te brengen. En laat het afscheid van AX 2012 nu het perfecte moment zijn om over te stappen op moderne en bovenal toekomstbestendige technologie.

Business requirements, maatwerk en add-ons
De overstap naar Dynamics 365 is niet slechts een zaak van kopiëren en plakken. Denk bijvoorbeeld aan de business requirements die je destijds hebt opgesteld en als leidraad dienden voor maatwerk en add-ons. Zijn deze eisen nog relevant en passend bij de huidige werkwijze in de organisatie? Grote kans van niet. De overstap naar Dynamics 365 is een goed moment om vanuit de business opnieuw in gesprek te gaan over de configuratie van de business applicatie. Heb je het maatwerk en de add-ons met vernieuwde eisen vanuit de business nog nodig? Of volstaat de functionaliteit van Dynamics 365? Dit zijn vragen die je vóór de transitie opnieuw in kaart moet brengen. Oftewel, schoon schip maken. Stem de business applicatie af op wat de business nu nodig heeft om in te spelen op de businesskansen die je eerder misliep.

Zonder verrassingen
Het goede nieuws is dat je het maken van schoon schip niet alleen hoeft te doen. Want bepalen wat moet veranderen of wat behouden kan blijven in jouw applicatielandschap is niet makkelijk. We denken graag met je mee, vanuit onze kennis over alle hoeken en gaten van de functionaliteit in Dynamics 365 én ervaring met dit soort transities. Het in kaart brengen van jouw huidige IT-omgeving is daarom een belangrijk onderdeel van onze projectaanpak. Hierin draaien we elk onderdeel van jouw applicatieomgeving om en leggen we weloverwogen terug op z’n oude plek (maar in een nieuw jasje) of implementeren we op een nieuwe plek. Zo bepalen we gezamenlijk de transitiescope en begin je zonder verrassingen aan het proces. Dan wordt de transitie naar Dynamics 365 dé boost die jouw organisatie (weer) wendbaar, weerbaar en toekomstbestendig maakt.

Wil jij ook zonder verrassingen overstappen op Dynamics 365 of ben je nieuwsgierig naar onze best practices? Je leest het in dit uitgebreide whitepaper.

Over Conclusion MBS
Conclusion MBS (Microsoft Business Solutions) helpt organisaties bij succesvolle businesstransformaties. Als implementatiepartner van Microsoft Dynamics 365 bedrijfsapplicaties brengt de organisatie mens, proces en technologie bij elkaar. De focus ligt op het implementeren van ERP en CRM-applicaties van Microsoft Dynamics 365. Ook biedt Conclusion MBS managed services en licentie- en subscriptiemodellen. De organisatie bedient bedrijven in retail, wholesale, productie, professional services en de publieke sector. De werkwijze van Conclusion MBS typeert zich door een hoge mate van betrokkenheid. Met kritische specialisten is Conclusion MBS graag een partner voor bedrijven die hun businesstransformatie willen versnellen. Bij Conclusion MBS werken meer dan honderd enthousiaste professionals met diepgaande kennis van Microsoft Dynamics.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in