Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouw in de IT:Managing Consultant Chantal Perrier

Minder dan 18 procent van de mensen die in ons land in de ICT werken is vrouw. En het aantal vrouwen dat een ICT-opleiding volgt in Nederland is ook laag, zeker vergeleken met het Europees gemiddelde. Maar uiteraard zijn ze er wel. AG Connect stelt deze top tech-vrouwen aan je voor. Dit keer Chantal Perrier van Cegeka.

Welke functie heb je?

Mijn functietitel is Managing Consultant wat betekent dat ik consultancy werkzaamheden uitvoer en daarnaast ook een team van collega’s aanstuur. Mijn focus ligt in het domein van Business Intelligence, wat inhoudt dat ik actief ben op projecten waarbij we Data Warehouses implementeren incl. een rapportage oplossing. Mijn rol is om in kaart te brengen waar de relevante informatiebehoefte ligt van de klant en hoe we dit met onze oplossing kunnen faciliteren.

Hoe ben je op deze positie terecht gekomen?

Ik heb bij Cegeka de mogelijkheid gekregen om mij volledig te specialiseren op BI en dataprojecten. Cegeka is een sterk groeiend bedrijf waardoor er continu nieuwe kansen zich voordoen, zo ook de rol van Managing Consultant, deze rol heb ik nu sinds begin dit jaar en bevalt erg goed. Ik ben op deze positie terecht gekomen omdat ik actief ben ik hetzelfde werkveld als de collega’s in mijn team, we zijn allemaal bezig met BI/data gerelateerde projecten. Daarnaast heb ik een achtergrond in Human Resource Management waarmee ik mijn opgedane kennis omtrent gespreksvaardigheden en loopbaanbegeleiding in de praktijk kan brengen.

Wat is het leukste aan je baan?

Het leukste aan mijn baan is de afwisseling en dynamische omgeving. Door werkzaam te zijn als consultant kom je bij diverse klanten uit verschillende branches en met andere vraagstukken in aanmerking. Dit maakt dat geen project/dag hetzelfde is, deze afwisseling zorgt voor uitdaging en een continue leercyclus wat maakt dat het niet snel gaat vervelen.

Wat merk je als vrouw van de ict als mannenwereld?

Voor mijn gevoel is er wel een positieve verandering gaande en komen er steeds meer vrouwen in de IT sector werken. Ik denk dat meer diversiteit per definitie een positieve ontwikkeling is en dat dit ook gestimuleerd moet worden bij het zoeken naar nieuwe mensen. Door de enorme krapte op de arbeidsmarkt kan ik mij voorstellen dat dit een uitdaging kan zijn. Binnen Cegeka zie ik steeds meer vrouwen op belangrijke posities in de organisatie terug en is het ook Cegeka gelukt om een aantal vrouwelijke schoolverlaters te behouden en een vaste positie aan te bieden.

Hoe denk jij dat ervoor gezorgd kan worden dat meer vrouwen voor een carrière in tech kiezen?

Ik denk dat digitalisering in alle sectoren speelt, dus ook de sectoren waar veel vrouwen actief zijn. Ik denk IT een integraal onderdeel is geworden van veel bedrijfsprocessen. Dit zou de stap naar de IT/tech kant eenvoudiger maken en dat maakt dat functies waarbij een vertaalslag gemaakt dient te worden van proces naar IT oplossing een functie is waar veel vraag naar is. Mogelijk biedt dit kansen om ook meer vrouwen te werven voor IT functies.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in