Overslaan en naar de inhoud gaan

NHL Stenden nu ook digitaal één hogeschool

Nadat de minister haar handtekening had gezet waren NHL en Stenden Hogeschool één hogeschool: NHL Stenden. Ondertussen draaide alles gewoon door. De school bleef open en studenten konden direct de gezamenlijke onderwijslocaties binnenlopen. Digitaal verliep de fusie minder soepel. Zo gebruikten studenten en docenten nog hun eigen inlogsystemen, onderwijs- en samenwerkapplicaties.

Met een programmamanager van Cegeka en Life Cycle Management specialisten kwam er weer orde in de 54 lopende IT-projecten en zodoende een einde aan de complexe infrastructuur en werkomgeving.

Structureel bouwen aan een nieuwe digitale omgeving

Voor het onderwijs is het geen optie om tijdelijk stil te liggen en een volledige switch naar digitaal onderwijs was in 2018 nog niet denkbaar. De 2200 medewerkers en de 24000 studenten van de nieuwe NHL Stenden Hogeschool moesten blijven doceren en studeren, maar tegelijkertijd moesten er ook heel veel keuzes worden gemaakt met betrekking tot IT. Met welke applicaties wil de hogeschool door? Hoe zit het met de werkplekken, informatiesystemen, leeromgeving en besturingssystemen? Welke programma’s moeten in de cloud draaien? Geen standaard vraagstukken waar een IT-afdeling van een hogeschool mee te maken krijgt. De specialisten van Cegeka hakten deze knopen door en zorgden voor een nieuwe IT-omgeving met een overzichtelijk applicatielandschap. Zo verplaatste de focus op het blussen van brandjes naar het structureel bouwen aan een nieuwe digitale omgeving.

Coronavirus als blessing in disguise

Tijdens het omvangrijke fusieproces kwam er hulp uit onverwachte hoek. Dankzij het coronavirus zat iedereen plotseling thuis en konden ze dan ook niet om het gebruik van SharePoint en Teams heen. Het online samenwerken is hierdoor voor de docenten en studenten vanzelfsprekend geworden. Terwijl de lessen online doorgingen, kon Cegeka offline alle werkstations op de onderwijslocaties in één klap overzetten naar het nieuwe systeem.

Compleet nieuwe werkomgeving

Ruim twee jaar na de fusie staat de digitale hogeschool als een huis! De werkomgeving is compleet vernieuwd en iedereen kan overal en device-onafhankelijk werken. De core-applicaties draaien in de cloud en er is slechts één omgeving te beheren. NHL Stenden is niet alleen digitaal één hogeschool, deze nieuwe digitale hogeschool is ook beter te beheren en minder foutgevoelig.

Met de keuze voor Cegeka kwam er direct structuur in de aanpak. Cegeka is een uitstekende regisseur. Ze zitten stevig in hun rol en durven wanneer nodig tegengas te geven, ook richting de directie. Cegeka stuurt scherp op de planning, de kosten en het risicobeheer. En naast hun kennis en kunde brengen ze ook een uitgebreid netwerk aan specialisten met zich mee. - Swen van Beveren, Teamleider Digital Operations NHL Stenden

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in