Overslaan en naar de inhoud gaan

Integratie is het sleutelwoord bij verSaaSing

VerSaaSing is momenteel één van de IT-trends en houdt in dat organisaties hun software niet meer zelf maken, maar voor SaaS-oplossingen kiezen. Kant en klare software wordt afgenomen van een specialist, jij kan het direct gebruiken en je hoeft je verder nergens druk om te maken. Toch?

Wat is SaaS ook alweer?

Software-as-a-Service, SaaS, is software die als een online dienst wordt aangeboden. Voor deze online diensten sluit je contracten af per periode (per gebruiker), het is geen product dat je koopt en vanaf dat moment voor altijd bezit. Met een SaaS-applicatie hoef je dus geen zorgen te maken over de technologie of licenties, je neemt het snel in gebruik en de kosten zijn door de periodieke contracten voorspelbaar. Veelvoorkomende en bekende SaaS-applicaties zijn HubSpot, Dynamics en SalesForce. De kans is groot dat jij hier ook mee werkt.

De vier grote uitdagingen bij verSaaSing

SaaS biedt duidelijke en praktische voordelen, maar kent ook grote uitdagingen waar organisaties rekening mee moeten houden.

  1. SaaS-componenten introduceren zonder de bedrijfsprocessen te verstoren

Kleine en grote bedrijven gebruiken een groot aantal tools en applicaties om hun activiteiten te ondersteunen. Soms werken die systemen vanuit de cloud, dan weer via on-site servers of mobiele platforms. Het is belangrijk dat de variëteit aan SaaS-applicaties met elkaar en met de eigen systemen samenwerken, zodat de bedrijfsprocessen niet worden verstoord.

  1. Een goed overzicht krijgen van de versnipperde gegevens

Verschillende SaaS-applicaties slaan hun gegevens op verschillende plaatsen op en vragen vaak om net wat andere gegevensinvoer, waardoor het lastig is om een integraal overzicht te krijgen van alle activiteiten uit jouw organisatie.

  1. Voorspellen hoeveel tijd en budget er nodig is om bij te blijven met de nieuwe ontwikkelingen

Het aangaan van een SaaS-abonnement is met een paar kliks geregeld, maar het koppelen van een SaaS-applicatie aan de bedrijfssystemen en de kosten die hierbij komen kijken worden vaak onderschat of soms zelfs helemaal over het hoofd gezien. Zelfs na het integreren van een SaaS-applicatie ben je er nog niet, het is een continu proces dat om beheer en monitoring vraagt.

  1. Problemen vroegtijdig opsporen en oplossen voordat ze groter worden

In een versnipperd IT-landschap met een wirwar aan applicaties is het vaak lastig om oorzaken van een probleem uit te zoeken. Kan jij de externe SaaS-applicaties monitoren binnen het ecosysteem van je organisatie? Kan jij toekomstige problemen voorspellen?

Haal het beste uit je verSaaSte landschap door middel van integratie

Door bovenstaande uitdagingen lijken SaaS-applicaties misschien minder aantrekkelijk. Het is echter niet realistisch om – net als vroeger - alles weer in-house te gaan ontwikkelen. Maak jij veel gebruik van SaaS-applicaties en herken je bovenstaande uitdagingen? Integratie is het antwoord waar jij naar zoekt! Met een integratieplatform zoals iPaaS kan je alle data en applicaties met elkaar verbinden en schep je orde in de digitale chaos. Gebruikers kunnen eenvoudige nieuwe SaaS-applicaties toevoegen, beveiliging en compliance zijn centraal geïntegreerd en de integratie evolueert mee met de applicaties. De voordelen zijn eindeloos! Wil je hier meer over weten? Bekijk onze iPaaS onepager via deze link.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in