Overslaan en naar de inhoud gaan

Expert Yoram Meijer van Cegeka aan het woord!

Vandaag de dag evolueert technologie sneller dan ooit tevoren, waardoor het cruciaal is dat we ons vermogen om hiermee om te gaan voortdurend blijven ontwikkelen. Het benutten van de capaciteiten van mensen binnen onze organisaties en het gebruikmaken van de mogelijkheden die technologie biedt, zijn essentieel om te innoveren en te concurreren in het digitale tijdperk.

Digital Transformation Consultant
Yoram Meijer

In deze rubriek geven deskundigen en/of experts inzichten over actuele ontwikkelingen op hun expertisegebied. Dit keer Yoram Meijer van Cegeka over de digitale transformatie, of juist de business transformatie?

Welk onderwerp wil je graag uitlichten?

Digitale transformatie is een term die vaak wordt genoemd, maar die eigenlijk niet helemaal de lading dekt. Het draait niet alleen om technologie, maar juist om de mensen binnen jouw organisatie en hoe zij samenwerken met de technologie om te innoveren en te concurreren in het digitale tijdperk. Daarom is het belangrijk om je bedrijfsmodel voortdurend te transformeren, te blijven evolueren en de manier waarop je samenwerkt uit te dagen.

Wat zijn de actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied?

Binnen ons vakgebied lijkt er een voortdurende stroom van nieuwe ideeën en methoden te zijn die allemaal een rol spelen in de transformaties die we doormaken. Mijn focus ligt voornamelijk op hoe organisaties hun diensten blijven vernieuwen en relevant houden in lijn met hun bedrijfsmodel. We moeten ons voortdurend laten uitdagen door de mogelijkheden die innovaties zoals AI te bieden hebben.

Zie jij deze ontwikkelingen ook terug in bijvoorbeeld de media of op de werkvloer?

Het is bijzonder om te zien hoe AI een impact heeft op ons als werkenden. De discussie over hoe AI ons kan ondersteunen en waar we onze talenten kunnen inzetten om het verschil te maken, reflecteert op de manier waarop bedrijven zich onderscheiden. Door de snelle ontwikkeling van technologie worden we gedwongen om sneller te veranderen dan we soms kunnen bijhouden. Het is belangrijk om deze veranderingen te omarmen en mee te bewegen in deze dynamische omgeving.

Hoe laat jij je informeren over de ontwikkelingen?

Mijn informatie haal ik uit een breed scala aan bronnen. Naast het gebruik van AI om de nieuwste trends te ontdekken, geniet ik in mijn vrije tijd van boeken en luister ik naar podcasts tijdens wandelingen met mijn hond of tijdens autoritten. Mijn meest waardevolle inspiratiebron zijn netwerkbijeenkomsten, trainingen en meetups waar ik met peers in gesprek ga en waar diverse onderwerpen worden gepresenteerd. Dit biedt mij de mogelijkheid om van elkaar te leren en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Hoe ben jij ‘expert’ over dit onderwerp geworden?

Ik geloof niet dat je ooit volledig een expert kunt zijn op een onderwerp; we blijven voortdurend leren en ontwikkelen, en we zijn het onszelf verplicht om actueel te blijven. Mijn enthousiasme voor dit vakgebied komt voort uit mijn persoonlijke interesses. Na verloop van tijd hebben collega's en klanten mijn expertise erkend, maar ik beschouw mezelf nog steeds als lerende in dit voortdurend evoluerende domein.

Wanneer is iemand in jouw optiek een expert?

Naar mijn mening is een expert iemand die niet alleen over uitgebreide kennis beschikt, maar deze kennis ook effectief kan toepassen om complexe problemen op te lossen en nieuwe mogelijkheden te creëren. Ervaring speelt hierbij een grote rol. Daarnaast omarm ik het Japanse gedachtegoed: als je door je vakgenoten in de markt erkend wordt als expert, dan mag je jezelf ook als zodanig beschouwen.

Hoe zie jij de toekomst?

Zoals ik het zie is en blijft wendbaarheid superbelangrijk. En die wendbaarheid halen we vooral uit het slim inzetten van onze teams. Als die teams goed samenwerken en het beste in elkaar naar boven halen, dan zijn we echt succesvol. Het mooie is dat we nog een hele tijd kunnen blijven bouwen aan deze teams en organisatie. Digitalisering en bedrijfstransformatie zijn geen eindpunt, maar een doorlopend proces om relevant en up-to-date te blijven.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in