Overslaan en naar de inhoud gaan

De ambitieuze groeiplannen van Karim Henkens, directeur Cegeka Nederland

In de afgelopen jaren is er veel veranderd bij Cegeka Nederland. Zo is Karim Henkens in 2019 directeur geworden. Hierna is Cegeka meer dan verdrievoudigd door de overname van drie IT-bedrijven in 2020. In 2021 focusten ze op het succesvol integreren van deze acquisities. Nu, in 2022, kan Cegeka Nederland zeggen dat dit goed gelukt is!

Het is een groeiend bedrijf, met toegewijde collega’s, een sterke waardepropositie en de Cegeka ‘in close cooperation’-mentaliteit wordt breed uitgedragen. Karim Henkens, Directeur Cegeka Nederland, DACH & Nordics vertelt over zijn ambities.

Vroeger stond Cegeka vooral bekend als infrastructuur en outsourcingspartner. Wat is er veranderd?

We worden tegenwoordig meer gezien als end-to-end digitaliseringspartner. Ons hoofddoel is en blijft om klanten te ondersteunen op hun weg naar digitale transformatie, in welke fase ze zich ook bevinden. We adviseren hen bij het definiëren en verfijnen van hun strategie, we geven CIO's controle over hun (steeds complexer wordende) applicatielandschap, we helpen bedrijven de kracht van data te benutten en hun hybrid cloud journey te vereenvoudigen. Dat doen we met een end-to-end cyberresilience-aanbod dat is ontworpen voor de dreigingsuitdagingen in het hedendaagse grillige tijdperk.

Sinds jij aan boord bent gekomen bij Cegeka is er veel veranderd. Wat zijn jouw plannen voor de komende periode?

Onze ambitie is om tegen 2025 met 50% te groeien. Wij zullen dit doen door onze proposities te versterken en uit te breiden. Wij hebben van oudsher een solide reputatie als infrastructuurpartner, met een volledig outsourcing- en managed services-portfolio en een snelgroeiende cloud-divisie. Onze data business line, met een focus op datakwaliteit en migratie, wordt uitgebreid met data science en BI. Onze applications business line opereert op twee sporen: integratiediensten en applicatiemodernisering.

Om onze ambitieuze groeiplannen te ondersteunen, moeten we de 'war for talent' blijven winnen. In 2021 hebben we onze investeringen opgevoerd in een bewustwordings- en wervingscampagne waar ik bijzonder trots op ben. Dit heeft geresulteerd in meer dan 200 nieuwe collega’s. In 2022 willen we nog eens 300 nieuwe mensen aan boord laten stappen. Ik ben ervan overtuigd dat ons boeiende portfolio en klantenbestand, onze unieke cultuur en ons hybride werkbeleid er stuk voor stuk aan zullen bijdragen dat de meest getalenteerde mensen zich bij ons team gaan aansluiten.

Er zijn veel grote IT-bedrijven in Nederland. Hoe onderscheid Cegeka zich van de rest?

Wat ons onderscheidt van vele andere spelers in de sector, is niet alleen de diepte en de breedte van onze portefeuille, hoewel die bijna uniek is. Het is onze modus operandi, die een mix is van pragmatisme, zakelijk inzicht en een klantgerichte aanpak. Onze baseline ‘in close cooperation’ blijft ongewijzigd en is nog even relevant als altijd: ik ben ervan overtuigd dat onze toegankelijkheid, onze transparantie en ons inlevingsvermogen de sleutels zijn tot ons succes.

Daarnaast bepaalt onze specifieke branchekennis de modus operandi. De taal van onze klanten spreken, hun bedrijfsprocessen, uitdagingen en kansen begrijpen: dat maakt het verschil. Wij hebben uitgebreide kennis van de financiële en verzekeringssector, de publieke sector, de gezondheidszorg en energie- en nutsbedrijven: zwaar gereguleerde sectoren waar bedrijfskennis van cruciaal belang is voor het efficiënt en correct vertalen van bedrijfsbehoeften in IT-oplossingen die waarde bieden.

Tot slot heeft Cegeka kantoren op 5 locaties in Nederland, waaronder 2 gloednieuwe locaties in Zoetermeer en Groningen. Hierdoor zijn wij in staat om klanten in heel Nederland te bedienen, in het veld en 'in close cooperation'.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in