Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijblijven in de IT: Stephan Verspeelt vertelt

In de IT wordt van je verwacht dat je altijd up-to-date bent met je kennis. De technologische wereld verandert immers snel, en de benodigde vaardigheden, vereiste kennis en verwachtingen van werkgevers daarmee ook. Iedereen heeft echter een andere leerbehoefte. Stephan Verspeelt, senior support engineer bij Cegeka vertelt hoe hij zijn kennis heeft bijgespijkerd.

Welke training heb je gedaan?

Microsoft Azure Administrator (AZ-104)

Waar was deze training op gericht?

Dit certificaat geeft je inzicht in de diverse cloudoplossingen van Microsoft en het opzetten, beheren en troubleshooten hiervan.

Welke vorm heb je aangewend? Bijvoorbeeld e-learning of klassikaal

Door middel van diverse E-learnings, vanuit MS Learn, ben ik hiermee aan de slag gegaan. Daarnaast heb ik meerdere online presentaties van Microsoft gevolgd over de technologieën om tot een beter beeld te komen. Ook heb ik zelf nog een eigen lab omgeving opgezet en hierin een eigen bedrijfsomgeving gebouwd om alles te testen en te leren door te doen. Dit werkt voor mij het beste. Meteen in de praktijk brengen wat je leert.

De opleidingsmogelijkheden zijn eindeloos, maar hoe maak je een goede keuze als het gaat om opleidingen – duur- en aanbod?

Het belangrijkste is om te kijken wat je lange termijn doel is en hier bij te kijken welke kennis je nodig hebt. Je moet zelf weten wat je wilt en wat nuttig is, dit zorgt er ook meteen voor dat je jezelf motiveert. Ik heb specifiek voor een aantal technische certificaten van Microsoft gekozen in combinatie met zelfstudie, zodat ik dit naast mijn werk gemakkelijk kon oppakken. Dit versterkt mijn technische kennis. Voor de proceskant volg ik sinds september een hbo-opleiding Business IT & Management bij Hogeschool Utrecht.

Beschikte je al over de voorkennis van je training?

Ik was al bekend met Microsoft 365 en Azure AD. Echter was dit maar een klein gedeelte van de Azure-producten. Azure is zeer uitgebreid en de mogelijkheden in de cloud worden dagelijks uitgebreider. Je raakt dus eigenlijk nooit uitgeleerd wat betreft cloud technologie.

Welke learnings heb je meegenomen?

Cloud technologie is nog volop in ontwikkeling en er komen constant wijzigingen. In de tijd dat ik was begonnen met de training tot aan het moment dat ik het certificaat heb behaald, waren er al diverse nieuwe cloud oplossingen geïntroduceerd en meerdere aanpassingen gedaan. Door het doorlopen van deze training en de resources die Microsoft beschikbaar heeft gesteld, heb ik ook geleerd waar en hoe je de kennis kunt bijhouden.

Wat is jouw tip aan andere IT’ers voor de zelfontwikkeling?

Vraag om hulp: iedereen heeft resources en kennis in zijn werk en sociale kringen. Probeer hier je voordeel uit te halen. Ikzelf ben lid van de opleidingscommissie bij mijn werkgever Cegeka. Wellicht heeft jouw organisatie ook een commissie en daarbij diverse opleidingsmogelijkheden tot beschikking waar je gebruik van kunt maken.

Lees ook de overige rubrieken:

Bijblijven in de IT: Maarten Hengeveld vertelt

Bijblijven in de IT: Arjan Vroege vertelt

Bijblijven in de IT: Fabio van der Burg vertelt

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in