Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijblijven in de IT: Navid Haidari vertelt

In de IT wordt van je verwacht dat je altijd up-to-date bent met je kennis. De technologische wereld verandert immers snel, en de benodigde vaardigheden, vereiste kennis en verwachtingen van werkgevers daarmee ook. Iedereen heeft echter een andere leerbehoefte. Navid Haidari van Cegeka vertelt hoe hij zijn kennis heeft bijgespijkerd.

Welke cursus / opleiding / training heb je gedaan?

ITIL Apollo 13

Waar was deze opleiding, training of cursus op gericht?

ITIL Apollo 13 is een training waarbij de ITIL-concepten en processen niet alleen worden toegelicht, maar ook worden ervaren door de deelnemers door middel van een interactieve simulatie. In deze training zijn 'real life' situaties van de Apollo 13 missie geadopteerd. De deelnemers werken in teams waarbij ze de rollen van het bodempersoneel (Mission Control) uitvoeren. Mission Control heeft de opdracht gekregen om het beschadigde ruimtevaartuig en haar bemanning veilig aan de grond te krijgen. Een vorm van gamification waarbij je op een leuke manier de ITIL-processen in praktijk brengt. Hierdoor blijft de, vaak droge stof, veel beter hangen.

Welke vorm heb je aangewend? Bijvoorbeeld e-learning of klassikaal

De training was in een klassikale vorm, maar het vereiste wel enige voorkennis. Deze voorkennis heb ik kunnen opdoen door middel van e-learning. Hierdoor werd de klassikale training duidelijker en verliep het veel soepeler.

De opleidingsmogelijkheden zijn eindeloos, maar hoe maak je een goede keuze als het gaat om opleidingen – duur- en aanbod?

Mijn werkgever Cegeka bood tijdens mijn startweken al veel kennis aan over eventuele opleidingsmogelijkheden. Dit maakte het voor mij veel makkelijker om te oriënteren. De opleidingen worden aangeboden door verschillende leveranciers. Hierbij vind ik het belangrijk wat de inhoud van de training is, zodat de opleiding goed aansluit bij mijn gewenste situatie. Zo werk ik bijvoorbeeld in de ochtend en middaguren waardoor een opleiding die in de avond wordt gegeven ideaal is. Wat ook vaak handig is, is om collega’s te vragen naar hun meningen en ervaringen met dergelijke opleidingen.

Beschikte je al over de voorkennis van je cursus/opleiding?

Ja, de voorkennis van mijn cursus heb ik opgedaan via de e-learning van Axelos.

Welke learnings heb je meegenomen?

Ik heb vanuit mijn werkgever studiemateriaal ontvangen en ook de E-learning van Axelos.

Wat is jouw tip aan andere IT’ers voor de zelfontwikkeling?

Zoek gelijkgestemden op. Collega’s of vrienden die net als jij ambitie hebben en/of dezelfde richting op willen of zijn gegaan. Inspireer en motiveer elkaar, dat heeft mij in ieder geval goed geholpen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in