Overslaan en naar de inhoud gaan

No More Ransom hielp in zes jaar 1,5 miljoen ransomware-slachtoffers

No More Ransom heeft inmiddels ruim 1,5 miljoen mensen wereldwijd geholpen om hun bestanden terug te krijgen na een ransomware-aanval. Dat maakt cybersecuritybedrijf Kaspersky - één van de partners van het initiatief - bekend tijdens de viering van het zesjarig bestaan van No More Ransom.
No More Ransom

No More Ransom werd in 2016 opgericht door de Nationale High Tech Crime Unit van de Nederlandse Politie, het European Cybercrime Centre van Europol, McAfee en Kaspersky. Het initiatief helpt slachtoffers van ransomware bij het herstellen van hun versleutelde gegevens, zonder dat zij daar criminelen voor hoeven te betalen. Daartoe biedt het initiatief decryptietools aan, evenals richtlijnen en instructies over hoe een cybermisdaad gemeld kan worden. Ook verspreidt No More Ransom informatie over hoe ransomware-aanvallen werken en welke maatregelen genomen kunnen worden om aanvallen te voorkomen.

Inmiddels bestaat No more Ransom dus zes jaar en zijn er 188 partners aangesloten. In die tijd zijn 126 decryptietools ontwikkeld voor 165 ransomwarefamilies. Europol meldt op haar website dat die tools door ruim 10 miljoen mensen zijn gedownload. Zo'n 1,5 miljoen mensen kregen dus ook hun bestanden terug, zonder dat ze hier criminelen voor hoefden te betalen.

De tools zijn onder meer in te zetten bij infecties met Gandcrab, REvil, en Maze. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in