Overslaan en naar de inhoud gaan

Levertijd iPad 2 sterk opgelopen

De iPad 2 was op vrijdag 11 maart voor het eerst te koop in de Verenigde Staten. Afgelopen week liep de levertijd in de Amerikaanse webwinkel van Apple al met sprongen op. Eerst bedroeg deze 2 tot 3 werkdagen, vervolgens 5 tot 7 dagen en daarna 2 tot 3 weken. Vandaag (woensdag) staat bij alle iPad 2-modellen een levertijd van 4 tot 5 weken aangegeven, ongeacht de kleur, geheugencapaciteit of netwerkvoorzieningen.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Productieproblemen niet de oorzaak
Analisten menen dat de oplopende levertijden niet te wijten zijn aan productieproblemen maar louter aan de overstelpende vraag naar de iPad 2. De belangstelling is mede zo groot doordat veel potentieel geïnteresseerden in de Appletablet vorig jaar per se niet de eerste generatie wilden kopen, uit vrees voor kinderziekten.

Ook op iPhone 4 was het lang wachten
Apple heeft eerder te maken gehad met lange levertijden voor bepaalde producten doordat de vraag het aanbod overtrof, maar zelden in deze mate. Vorig jaar liep bijvoorbeeld de wachttijd voor de iPhone 4 kort na de introductie op tot 3 weken.

Eveneens in 2010 besloot Apple de internationale introductie van de eerste generatie iPad met een maand uit te stellen nadat de vraag in de VS de verwachtingen overtrof.

Introductie in Japan na aardbeving uitgesteld
De lancering van de iPad 2 in Japan is voor onbepaalde tijd uitgesteld, maakte Apple dinsdag bekend. Het bedrijf voert als reden hiervoor de natuurramp aan die Japan afgelopen vrijdag heeft getroffen. Volgens de oorspronkelijke plannen zou de iPad 2 op 25 maart in een groot aantal landen buiten de VS, waaronder Japan, op de markt komen. Een woordvoerster van Apple zei tegen persbureau Reuters dat het uitstel niets te maken heeft met eventuele leveringsproblemen voor iPad-onderdelen die uit Japan moeten komen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in