Overslaan en naar de inhoud gaan

Defensie neemt SPEER in 2014 in gebruik

Dat zei Hans Hillen gisteren tegen een achterdochtige Tweede Kamer. Hij zei ook dat hij zich politiek verantwoordelijk stelt voor de verloop van het IT-project. Die opmerking is moeilijk te plaatsen omdat hij uit hoofde van zijn functie sinds zijn aantreden als minister van Defensie verantwoordelijk is voor Speer.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Na jaren van tegenvallers in tijd en geld zal Defensie SPEER (Strategic Process and Enterprice Resource Planning Enabled Reengenering) in werking hebben. De krijgsmacht krijgt in het project een nieuw systeem dat zorgt voor het stroomlijnen van de planning en het beheer van al het materieel en alle voorraaden van het ministerie inclusief de drie krijgsmachtonderdelen. De start van SPEER was in 2003.

Veel kritiek op SPEER
De Kamer klaagt al jaren over de vertragingen en de hogere kosten van het complexe project. Ook gisteren gaven de partijen in de Tweede Kamer weer af op SPEER en vroeg ook regeringspartij CDA zich hardop af wat het zou kosten als de stekker uit het project zou gaan. De PvdA had al eerder erop aangedrongen te stoppen met het project.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in