Overslaan en naar de inhoud gaan

Liefdesdrama Brin gekoppeld aan vertrek Google-topman

Volgens officiële kanalen hebben de drie gebeurtenissen geen relatie met elkaar buiten dat het nieuws erover op dezelfde dag bekend wordt.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Hugo Barra is als vice-president Android Product Management een gezichtsbepalende figuur bij Google die met regelmaat tijdens evenementen zoals de I/O-ontwikkelaarsconferentie op het podium klimt voor een presentatie van de nieuwste producten en diensten. Barra zegt naar China te gaan waar hij in dienst treedt bij Xiaomi, een elektronicaproducent die in China enigszins het Apple-imago heeft voor kwaliteit en design.

Google-oprichter Sergey Brin en biotechnoloog Anne Wojcicki zijn zes jaar getrouwd en hebben samen twee kinderen. Ze leven al enkele maanden apart, blijkt nu. Wojcicki en Brin investeerden veel in gezamenlijke projecten en goede doelen onder meer via het bedrijf van Wojcicki 23andMe. Dat bedrijf maakt kits waarmee mensen zelf hun genetische materiaal kunnen analyseren op het voorkomen van erfelijke afwijkingen. Zij hebben samen de Brin Wojcicki Foundation waar ze ieder ruim 190 miljoen dollar in staken. De Foundation steunt onder meer de organisatie achter Wikipedia en diverse projecten voor hulp aan wetenschappers en aan de kansarmen in Silicon Valley.

Consequenties voor Google

De scheiding van Brin en Wojcicki lijkt niet direct gevolgen te hebben voor Google. Anne Wojcicki 's zus Susan is weliswaar ook een Google-werknemer van het eerste uur en bekleedt nu de functie van senior vice-president verantwoordelijk voor advertenties en commercie. Maar ze rapporteert niet direct aan Brin. Sergey Brin heeft zich teruggetrokken uit de dagelijkse leiding van het bedrijf en richt zich vooral op nieuwe ontwikkeling in het geheime Google X-lab, waar onder meer projecten als de zelfsturende auto's, de internetballonnen (Loon) en Google Glass uit voortkomen.

Ook de kapitaalsverdeling van Brin en Wojcicki is geregeld, die is namelijk in hun huwelijkse voorwaarden vastgelegd. De 40-jarige Brin is nu goed voor 22,8 miljard dollar volgens de laatste analyse van Forbes en is daarmee de op 20 na rijkste wereldburger.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in