Overslaan en naar de inhoud gaan

Business

De door het Ministerie van Algemene Zaken uitgeschreven Europese aanbesteding voor de elektronische distributie van persberichten van de ministeries naar de media is gewonnen door DiVa. DiVa, acroniem voor Digital Value, is Microsoft Gold Certified Partner en gespecialiseerd in portal en collaboration technologie. Vanaf 1 februari 2007 worden persberichten verspreidt via MediaFeed, een door DiVa ontwikkelde dienst op basis van RSS.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De ontvangers van persberichten kunnen zich kosteloos eenmalig registreren bij MediaFeed, waarna zij toegang krijgen tot de beveiligde gepersonaliseerde RSS feed.

Advanced BV en branchegenoot Amexo BV gaan vanaf 1 januari 2007 samen verder onder de naam AdVanced BV. Beide organisaties zijn actief op het gebied van ICT Management & Consultancy binnen automatiseringstrajecten. De dienstverlening van AdVanced richt zich op leidinggevende ICT-functies zoals Programma en Project Management, Test- en Kwaliteitsmanagement en Servicemanagement.

Tijdens de buitengewone vergadering hebben de aandeelhouders van Qurius N.V. hun fiat gegeven voor de fusie met Watermark. Door de fusie ontstaat Europa’s grootste Microsoft Dynamics-partner. De combinatie telt circa 700 medewerkers en 1.700 klanten. De fusie wordt met ingang van 31 december 2006 geconsolideerd in de cijfers van Qurius. De aandeelhouders hebben ook het voorstel tot uitbreiding van de Raad van Bestuur met twee directeuren goedgekeurd.

Hostbasket NV, het Gentse hostingbedrijf, lanceert een nieuwe online backupdienst; Hostbasket Online PC Backup. Hiervoor heeft het een partnerovereenkomst getekend met BackupAgent BV, leverancier van online backup software en services uit Delft. Het softwareplatform van BackupAgent, BackupAgent Server 2006, stelt Hostbasket in staat om een eigen backup server in te richten, en de online backup dienst te leveren als aanvulling op het bestaande portfolio.

Axway, dochteronderneming van Sopra Group, zal een overeenkomst sluiten met IT-dienstverlener Atos Origin. De onderneming gaat de B2B software businessunit van Atos Origin in Duitsland overnemen. Het nieuwe bedrijf wordt hierdoor een belangrijke leverancier in Europa van EDI en B2B oplossingen. Begin 2007 sluiten beide partijen officieel de overeenkomst. Als gevolg van deze overname zullen Atos Origin en Axway een wereldwijde samenwerking aangaan voor B2B-oplossingen.

Capgemini Outsourcing B.V. en CSM Bakery Supplies Europe hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met deze overeenkomst kent CSM Bakery Supplies het beheer van haar ICT-omgeving de komende drie jaar toe aan Capgemini Outsourcing. Capgemini werd verkozen in een door CSM Bakery Supplies georganiseerd tender proces. Capgemini zal in 2007 circa 2700 werkplekken bij CSM ondersteunen. CSM Bakery Supplies Europe, was op zoek naar betere ondersteuning vanuit de IT voor de business.

Uitkomst, leverancier van servicegerichte virtuele automatiseringsoplossingen voor administratie- en accountantskantoren heeft een softwarepartner overeenkomst gesloten met Qics. Qics is producent van QicsTime waarmee kantoren een efficiëntere urendeclaratie, facturatie en rapportageproces kunnen inrichten. Het doel van de samenwerking is om accountantskantoren een totaaloplossing op het gebied van kantoorautomatisering te kunnen bieden.

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in