Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook gehoord over verkiezingen VS

Amerikaanse techbedrijven Facebook, Google en Twitter worden gehoord in het onderzoek naar de Russische invloed op de verkiezingen. De speciale commissie wil zo beter zicht krijgen op welke manier Rusland Facebook en het internet gebruikte om de uitslag te beïnvloeden.
Trump en Clinton
© Websites Trump en Clinton
Websites Trump en Clinton

Aangenomen wordt dat Rusland fake nieuws heeft verspreid om Donald Trump te bevoordelen, maar de commissie wil ook weten welke rol social media hebben gespeeld. Moskou heeft altijd ontkend dat het zich heeft bemoeid met de verkiezingen.

'Anti-Trump'

Trump twitterde dinsdag dat 'Facebook altijd anti-Trump is geweest'. Daarop reageerde eigenaar Mark Zuckerberg van Facebook weer: 'Trump zegt dat Facebook tegen hem is, de Liberalen zeggen juist dat we Trump hebben geholpen'.

Zuckerberg deed de beschuldigingen dat nepnieuws op Facebook een rol heeft gespeeld aanvankelijk af als onzin. Hij heeft nu spijt van die opmerking, zo schrijft hij in blog op Facebook. Wel denkt Zuckerberg dat andere zaken dan nepnieuws de verkiezingen veel meer hebben beïnvloed. Zo riep Facebook Amerikanen op te gaan stemmen.

Facebook erkent dat er 'problematisch advertenties' zijn gevonden, maar die vallen in het niet bij honderden miljoenen dollars die de twee kandidaten aan online advertenties uitgaven.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in