Overslaan en naar de inhoud gaan

SQS biedt ervaren testconsultants opleiding in Zuid-Afrika

SQS Nederland introduceert een nieuwe technische opleiding in Zuid-Afrika voor ervaren testconsultants. In vier weken tijd worden de SQS-medewerkers gecertificeerd in ISTQB en ICAgile.
Olifanten
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Daarnaast krijgen de testconsultants uitgebreide training in Java, Linux, Docker, GIT, Selenium, SOAP-UI en XML en werken ze aan projecten waarin ze deze technologieën toepassen. De opleiding is bedoeld voor zowel zittende medewerkers met enige jaren werkervaring, als ervaren professionals die nieuw in dienst komen bij SQS.

“De trainingsopleiding zit al jaren in Zuid-Afrika. Medewerkers van over de hele wereld komen daar bij elkaar voor trainingen en bootcamps. De groepen zijn dus internationaal van samenstelling”, licht Ruud Poels van SQS Nederland toe. Dat er gekozen is voor het Afrikaanse land komt door een combinatie van verschillende factoren. “We hebben er een leuke accommodatie, goede trainers, er wordt goed Engels gesproken en het is in de buurt van Durban, wat praktisch is voor collega’s uit India. En last but not least: het is niet vervelend om daar te zijn.”

Programma uitgebreid

Voor starters wordt al 15 jaar een programma aangeboden in Zuid-Afrika, om ze voor te bereiden op het werk als consultant op het gebied van Quality Assurance. De Nederlandse vestiging stuurt jaarlijks zo’n 10 tot 12 young professionals naar Zuid-Afrika. Maar dit gaat dus nu ook voor ervaren IT-professionals gelden.

Nederland is het pilotland om het opleidingsinstituut ook in te zetten voor ervaren testconsultants. Remco Kruithoed, afkomstig van de Nederlandse organisatie is wereldwijd verantwoordelijk voor dit project. “Het is belangrijk dat consultants die met functionele tests bezig zijn, meer technische kennis opdoen. Het vak van testprofessional wordt namelijk steeds technischer. In de vier weken in Zuid-Afrika certificeren we de consultants dan ook voor alle belangrijke tools waar de markt vandaag de dag om vraagt”, aldus de director learning & development van de SQS-academy.

Big Five spotten tussen het studeren door

Bij de nieuwe opleiding gaat het niet alleen om inhoudelijke kennis. Teambuilding, plezier en ontwikkeling van soft skills zijn net zo belangrijk. Standaard binnen de programma’s zijn het bijwonen van een typisch Zuid-Afrikaanse barbecue (braai), het bezoeken van rugbywedstrijden en de mogelijkheid om de big five te spotten op safari. Het programma van vier weken is volledig verzorgd, wat inhoudt dat SQS de reis en het verblijf voor zijn rekening neemt.

Kruithoed merkt dat de testprofessionals enthousiast zijn over de pilot. “Veel organisaties bieden traineeships voor starters, maar ik denk dat we vooroplopen met dit traject voor ervaren mensen. De ervaring leert dat onze mensen terugkomen met bakken vol inspiratie en mooie verhalen.”

SQS telt ongeveer 4.600 werknemers en heeft naast Nederland kantoren in onder meer Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Egypte, Scandinavië, Frankrijk, India , Italië, Maleisië, Singapore, Zuid-Afrika, de Verenigde Arabische Emiraten en de VS. Het bedrijf is in februari van dit jaar overgenomen door Ardian en zal worden samengevoegd met Assystem Technologies, waardoor een groep ontstaat met zo'n 14.000 medewerkers en een gecombineerde jaaromzet van zo’n 1 miljard euro.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in